back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τόκιο 2020: Νέα σύλληψη για δωροδοκία

Διαβάστε επίσης

Οι αρμόδιες υπηρεσίες στο Τόκιο, συνέλαβαν την Τετάρτη τον πρόεδρο και δύο πρώην υπαλλήλους της ιαπωνικής διαφημιστικής εταιρείας ADK Holdings Inc, ως υπόπτους για δωροδοκία που σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, ανέφεραν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συλλήψεις σηματοδοτούν την τελευταία διεύρυνση ενός σκανδάλου διαφθοράς που εμπλέκονται χορηγοί Ολυμπιακών Αγώνων που έχει ως επίκεντρο ένα πρώην μέλος του συμβουλίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, αλλά έχει εξαπλωθεί σε όλη την εταιρική Ιαπωνία.

Οι εισαγγελείς συνέλαβαν τον Σινίτσι Ουένο, 68 ετών, τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιδιωτικής ADK, και έκαναν έφοδο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας επειδή υποψιάζονταν ότι και ένας κατασκευαστής παιχνιδιών πλήρωσε δωροδοκία περίπου 54 εκατομμυρίων γιεν (368.000 ευρώ) σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η Sun Arrow Inc, η εταιρεία κατασκευής λούτρινων παιχνιδιών, δεν ήταν άμεσα προσβάσιμη για σχολιασμό. Εκπρόσωπος της ADK είπε ότι η εταιρεία δεν είχε κανένα άμεσο σχόλιο.

Τον Αύγουστο, συνελλήφθησαν, ένα πρώην μέλος του συμβουλίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, τον Χαρουγιούκι Τακαχάσι, ως ύποπτο για δωροδοκία. Επίσης, μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι εισαγγελείς αποφάσισαν να συλλάβουν ξανά τον Τακαχάσι την Τετάρτη, πράγμα που σημαίνει ότι αντιμετωπίζει μεγαλύτερη κράτηση, ώστε οι εισαγγελείς να μπορούν να τον ανακρίνουν περαιτέρω.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα