back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρετανία: Η κυβέρνηση Τρας κέρδισε την ψηφοφορία για την αμφιλεγόμενη μέθοδο του fracking

Διαβάστε επίσης

Καταψηφίστηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων η πρόταση των Εργατικών για την απαγόρευση της αμφιλεγόμενης μεθόδου υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking) για την εξόρυξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου, σε μια ψηφοφορία που είχε λάβει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην βρετανική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της Λιζ Τρας κέρδισε την ψηφοφορία με 326 ψήφους έναντι 230, αλλά δεν έμεινε αλώβητη. Όπως επισημαίνει το BBC, 40 Συντηρητικοί βουλευτές δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Όλα αυτά ενώ η πρωθυπουργός Τρας αγωνίζεται να κρατηθεί στην εξουσία παρά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται ακόμη και στους κόλπους του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Συντηρητική βουλευτής Γουέντι Μόρτον, που ήταν η αρμόδια για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας, υπέβαλε την παραίτησή της, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν.

Η παραίτηση της Μπράβερμαν, λόγω «παραβίασης των κανόνων ασφαλείας» σχετικά με την ανταλλαγή ευαίσθητων κυβερνητικών πληροφοριών, είναι η δεύτερη αποχώρηση υπουργού της Τρας σε διάστημα λίγων ημερών. Και οι δύο αντικαταστάθηκαν από στελέχη που δεν είχαν υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Λιζ Τρας στην εσωκομματική ψηφοφορία για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Τόρις. Ο Τζέρεμι Χαντ αντικατέστησε τον Κουάζι Κουάρτενγκ στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο Γκραντ Σαπς διαδέχθηκε την Σουέλα Μπράβερμαν στο υπουργείο Εσωτερικών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα