back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατάληψη φοιτητών της Νομικής στο ΑΠΘ μετά την πτώση φοιτητή από παράθυρο

Διαβάστε επίσης

Σε κατάληψη προχώρησαν την Πέμπτη οι φοιτητές της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ατύχημα του 19χρονου φοιτητή που έπεσε από το παράθυρο του τρίτου ορόφου του κτηρίου λόγω συνωστισμού στην αίθουσα.

Οι φοιτητές ζητούν να δοθεί τέλος στον συνωστισμό των φοιτητών στις υπερπλήρεις αίθουσες, φαινόμενο το οποίο όπως λένε δεν είναι καινούργιο. Όπως καταγγέλλουν, ενώ οι αίθουσες χωρούν 100 με 120 άτομα, συνήθως υπάρχουν μέσα σε αυτές πάνω από 200 φοιτητές και ως εκ τούτου δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα. Σημειώνουν μάλιστα ότι «ο συνωστισμός στις αίθουσες είναι ένα χρόνιο πρόβλημα και οι φοιτητές συχνά αναγκάζονται να κάθονται στα πατώματα και σε περβάζια, ακόμα και πριν την καραντίνα».

Οι φοιτητές θα προχωρήσουν την Παρασκευή σε κατάληψη, έως ότου «οι αρχές να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα», όπως λένε. Η κοσμητεία της Νομικής Σχολής ανακοίνωσε πως τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά την Πέμπτη και την Παρασκευή, γεγονός που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των φοιτητών οι οποίοι τονίζουν ότι η Κοσμητεία «επιχειρεί να καταπατήσει την κατάληψη και να μην ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα».

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος φοιτητής βρέθηκε στο κενό από το παράθυρο του τρίτου ορόφου της Νομικής του ΑΠΘ το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς καθόταν σε περβάζι επειδή δεν υπήρχαν ελεύθερα καθίσματα στην αίθουσα. Οι συμφοιτητές του κατήγγειλαν ότι τα μαθήματα γίνονται σε αίθουσες με υπεράριθμους φοιτητές λόγω συγχώνευσης τμημάτων.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα