back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προσφορά ζωής στους αστέγους από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

Διαβάστε επίσης

Άμεση βοήθεια προς τους αστέγους που διαμένουν στο δρόμο δόθηκαν σε δεκάδες συμπολίτες μας από τους κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο πλαίσιο της δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Κοινωνικοί λειτουργοί και εθελοντές του ΕΕΣ μοίρασαν, τρόφιμα σε ξηρά τροφή, είδη ατομικής υγιεινής ρουχισμό και είδη προστασίας από τις καιρικές συνθήκες αλλά και υλικά προστασίας από τον Covid 19 σε δεκάδες αστέγους που διαμένουν στο δρόμο σε δύσκολες συνθήκες. Ταυτόχρονα, γιατροί παρείχαν πρώτες Βοήθειες σε ασθενείς καθώς και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας, έγιναν έλεγχοι υγείας και θερμομετρήσεις. Από τους εθελοντές δόθηκαν οδηγίες και πληροφορίες για τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας όπου θα μπορούν οι άστεγοι να μεταβούν για να βρουν καταφύγιο και να προφυλαχτούν κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, γιατί η δράση βοήθειας δεν έχει ολοκληρωθεί, έχουν βοηθηθεί και ελεγχθεί ιατρικά περισσότερα από 120 άτομα. Ανάλογες εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν εκ νέου από τον ΕΕΣ καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και ειδικότερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

Σπύρος Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα