back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Β. Κραββαρίτης: Οι εξελίξεις στην επιστήμη, την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη στο Athens Science Festival 2022 στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Τις εξελίξεις στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία μέσα από διαδραστικά εκθέματα και συναρπαστικά εργαστήρια θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη.

Σε αυτόν τον φιλόξενο χώρο, ο Δήμος Αθηναίων φέρνει το Athens Science Festival 2022 το οποίο περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ομιλιών και δράσεων που εξερευνούν και ανακαλύπτουν τους «Κόσμους του Αύριο» μέσα από την τέχνη, τη διάδραση και το παιχνίδι.

Όπως περιέγραψε ο Βαγγέλης Κραββαρίτης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πειράματα επίδειξης, πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από κορυφαίους ομιλητές από όλο τον κόσμο, διαγωνισμούς και stand-up science.

«Σχεδόν όποιος ασχολείται με την επιστήμη σε αυτή τη χώρα θα βρεθεί αυτό το τριήμερο στον χώρο της Τεχνόπολης για να ξεναγηθεί στο Athens Science Festival », είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που έχουμε καταφέρει μέσα από αυτό το Φεστιβάλ είναι να συγκεντρώσουμε μια σειρά από ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς , εκπαιδευτικούς οργανισμούς, ΜΚΟ που ασχολούνται με την εκπαίδευση και την επιστήμη και που ο καθένας ξεχωριστά βάζει το δικό του λιθαράκι ως προς το πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε την επιστήμη στο ευρύτερο κοινό», πρόσθεσε.

« Την Παρασκευή, υπολογίζουμε ότι περισσότεροι από 2000 μαθητές θα επισκεφτούν την Τεχνόπολη μαζί με τους δασκάλους τους για να παρακολουθήσουν τις δράσεις μας. Θα γεμίσει η Τεχνόπολη με παιδικές φωνές , γέλια, πειράματα και πού όμορφες δράσεις», ανέφερε.

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της επιστήμης, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Χημείας της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, Δημήτρης Κουλουμάσης (Mr.Chem), δημιουργός της δημοφιλούς σελίδας στο TikTok Mr.Chem έρχεται στο Athens Science Festival για να ετοιμάσει μαζί με τα παιδιά τα πιο εντυπωσιακά πειράματα.

Επίσης, με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης, στο φετινό Athens Science Festival θα υπάρχει η σχετική θεματική ενότητα.

Ο δρ. Sanjay Sharma, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών, Πληροφορικής και Μαθηματικών (SECAM) στο Πανεπιστήμιο του Plymouth, θα βρεθεί στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ, για να παρουσιάσει τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στη ναυτιλία και τα σημαντικότερα βήματα προς την επίτευξη θαλάσσιας αυτονομίας μέσω της ομιλίας του με τίτλο «Πλοία με “καπετάνιο” την τεχνητή νοημοσύνη».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα