14.1 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

14.1 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερεύνησε την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Α. Τσίπρας: Διπλό σκάνδαλο παρακολουθήσεων και συγκάλυψης

Με στρουθοκάμηλο, «που όταν αισθάνεται ότι κινδυνεύει, βάζει το κεφάλι στην άμμο και νομίζει ότι έτσι δεν το βλέπουν οι υπόλοιποι, επειδή δεν τους βλέπει αυτό», παραλλήλισε ο Αλέξης Τσίπρας την πολιτική συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, «που έσπευσε σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής, να βάλει τη συζήτηση σήμερα, την ημέρα της Συνόδου Κορυφής για να κρυφτεί, για να μην είναι στο κοινοβούλιο να δώσει εξηγήσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για διπλό σκάνδαλο παρακολουθήσεων και συγκάλυψης και υποστήριξε ότι Predator ίσον ΕΥΠ και τανάπαλιν.

Αναφερόμενος στην καταγγελία για παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Χρ. Σπίρτζη είπε ότι είναι συνολική υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για προσωπικό του συνεργάτη και πως οι υποκλοπές σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κλείσουν εδώ αναφερόμενος και σε απόδοση ποινικών ευθυνών. Είπε επίσης ότι η συνέχεια θα δοθεί στην Επιτροπή Θεσμών, στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και στην Δικαιοσύνη.

Σε ό,τι μας αφορά, δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, γιατί αν χαριστούμε στο βιασμό της δημοκρατικής λειτουργίας τότε θα είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μ. Κατρίνης: Ποινικές ευθύνες εκτός από πολιτικές

Για ποινικές και όχι μόνον πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση των παρακολουθήσεων μίλησε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης υποστηρίζοντας ότι εκτός από σκάνδαλο παρακολουθήσεων και συγκάλυψης είναι και οικονομικό σκάνδαλο. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να προστατεύσει όσους εμπορεύονται το παράνομο λογισμικό predator.

Στην πορισματική έκθεση του κόμματος που δόθηκε στη δημοσιότητα γίνεται λόγο για πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων, αποφεύγοντας ωστόσο, αυτές να προσωποποιηθούν αναφέροντας πως αφορά σε «όλα τα πρόσωπα που αιτήθηκαν, υπέβαλαν, εισηγήθηκαν, επόπτευσαν, ενέκριναν, εκτέλεσαν και με οποιοδήποτε τρόπο γνώριζαν σε οποιοδήποτε χρόνο, δεν απέτρεψαν ή και συνέδραμαν με πράξεις και παραλείψεις τους σε αυτήν την υπόθεση.

Δ. Κουτσούμπας: Υποκλέψτε, αποκρύψτε, τελειώσατε

Για πλήρη συγκάλυψη της αλήθειας σε όλες τις υποθέσεις, αυτές του Νίκου Ανδρουλάκη, των δημοσιογράφων και κυρίως των παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «μεθόδευσε το απόλυτο σκοτάδι».

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης,ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, είπε ότι «η Εξεταστική Επιτροπή έθαψε την αλήθεια κι εσείς σήμερα ήρθατε να εκφωνήσετε τον επικήδειο», ενώ θυμίζοντας την παλαιά διαφήμιση «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε», τη συνέδεσε με το σήμερα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει την τακτική του «υποκλέψτε, αποκρύψτε, τελειώσατε».

Από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης, ο Κώστας Μπούμπας χαρακτήρισε εργαλειοποιημένη την Εξεταστική Επιτροπή, ενώ η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25, ανέφερε ότι η πρακτική παρακολούθησης ακόμη και με την επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας, συνιστά ακραία προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Νewsroom Aθήνα 9.84, Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα