back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Λονδίνο

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο Λονδίνο.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Νικήτας, ο Έλληνας πρέσβης, Ιωάννης Ραπτάκης αλλά και ο αναπληρωτής επικεφαλής της τουρκικής πρεσβείας, Γκιουνές Γιεσλιντάγκ.

Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στο Κάμντεν, τελέστηκε δοξολογία προς τιμή του παναγιωτάτου. Το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει σε Μεγάλο Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Μπάτερσι του νότιου Λονδίνου.

Σημειώνεται, ότι αύριο Σάββατο 22 Οκτωβρίου ο κ. Βαρθολομαίος συμπληρώνει 31 χρόνια στον πατριαρχικό θρόνο και θα προεξάρχει του συλλείτουργου στην Ιερή Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Έσεξ. Εκεί θα τελέσει τη χειροτονία του μοναχού Σωφρονίου σε διάκονο.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Έντμοντον του βόρειου Λονδίνου ενώ στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε δείπνο με νέους ηλικίας 21-40 ετών.

Το πρωί της Κυριακής 23 Οκτωβρίου θα τελεστεί Πατριαρχικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό της Θεού Σοφίας στο Μπεϊσγουότερ στο δυτικό Λονδίνο και το απόγευμα θα παρακαθήσει σε δείπνο για τα 100 χρόνια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων.

Τέλος, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του, το πρωί της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου θα επισκεφτεί τον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στο Κάλφι της κομητεία Χάρτφορντσιρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα