back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βουλή: Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερεύνησε την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Για πλήρη συγκάλυψη της αλήθειας σε όλες τις υποθέσεις, αυτές του Νίκου Ανδρουλάκη, των δημοσιογράφων και κυρίως των παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ,έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «μεθόδευσε το απόλυτο σκοτάδι». Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης,ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, είπε ότι «η Εξεταστική Επιτροπή έθαψε την αλήθεια κι εσείς σήμερα ήρθατε να εκφωνήσετε τον επικήδειο», ενώ θυμίζοντας την παλαιά διαφήμιση «ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε», τη συνέδεσε με το σήμερα,λέγοντας ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει την τακτική του «υποκλέψτε,αποκρύψτε,τελειώσατε».

Στη συζήτηση αναμένεται να λάβουν το λόγο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζήτησε τα κόμματα να μπορούν να καταθέσουν στα Πρακτικά τις πορισματικές τους εκθέσεις, καλώντας και την πλειοψηφία να πράξει το ίδιο και να μην καλύπτεται πίσω από τη μυστικότητα που η ίδια επέβαλε.Ο προεδρεύων Α´Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, είπε ότι τα κόμματα μπορούν να καταθέσουν τα πορίσματά τους στα Πρακτικά, με δική τους, όμως, ευθύνη.

Στην κυρίως ομιλία του,ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε αδιανόητο να μην είναι παρόντες στη συζήτηση εκπρόσωποι του Μαξίμου και η κυβέρνηση να εκπροσωπείται μόνον από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα.

«Η ΝΔ είναι η παράταξη που δεν παίζει ούτε με τις κοινοβουλευτικές ούτε με τις θεσμικές διαδικασίες για να κερδίσει εντυπώσεις», τόνισε ο εισηγητής της πλειοψηφίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, χαρακτηρίζοντας άστοχο και άκαιρο το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα γίνουμε ποτέ βουβές μαριονέτες του συστήματος»,ανέφερε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία αφού μίλησε για σκότος συγκάλυψης που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση,κατέθεσε στα Πρακτικά την πορισματική έκθεση του κόμματός της.

Εκ μέρους του ΚΚΕ,ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μίλησε για συγκάλυψη πολιτικών και ενδεχομένως και ποινικών ευθυνών της κυβέρνησης της ΝΔ στις υποθέσεις των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη -Κουκάκη, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των συνακροάσεων-παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματός του στον Περισσό.

Από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης, ο Κώστας Μπούμπας χαρακτήρισε εργαλειοποιημένη την Εξεταστική Επιτροπή, ενώ η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25, ανέφερε ότι η πρακτική παρακολούθησης ακόμη και με την επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας, συνιστά ακραία προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα