back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Την ερχόμενη Τρίτη, στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, αναμένεται να εξειδικευτούν οι όχι και τόσο ρηξικέλευθες προτάσεις των 28 που προκρίθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

‘’ Κατανοούμε απόλυτα το μέγεθος των προβλημάτων και την πίεση στην καθημερινότητα όλων, σε μια κοινωνία ταλαιπωρημένη από τα μνημόνια, την πανδημία και τώρα την εισαγόμενη ακρίβεια.. Ανάλογα με τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας εφαρμόζουμε μέτρα που θα αποδώσουν τα μέγιστα σε πολίτες και επιχειρήσεις, δεσμευόμαστε ότι κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος, χωρίς παράλληλα να διακυβεύεται η εθνική οικονομία’’ αναφέρει μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘’Παρασκήνιο’’.

Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα με αιχμή το μεταναστευτικό στέλνει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: ‘’Εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου, παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ψέματα, συκοφαντίες και μεσαιωνικές συμπεριφορές από την τουρκική πλευρά που δεν θα αποδεχθούμε’’ διαμήνυσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών στην οποία ο Σουλεϊμάν Σοϊλου, κατηγορεί τη χώρα μας σκοτώνει ότι ‘’σκοτώνει, βασανίζει και εκφοβίζει μετανάστες’’ ενώ διαμηνύει σε Ελλάδα και Ευρώπη ότι η Τουρκία δεν θα γίνει πιόνι κανενός, ούτε αποθήκη λαθρομεταναστών’’.

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι μεταξύ τους τραπεζικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα εγκαταλείπουν μέσω του ποταμού Δνείπερου τη Χερσώνα, εν αναμονή της γενικής αντεπίθεσης των Ουκρανών για την ανακατάληψη της πόλης. Αυτοκίνητα με μεγάφωνα καλούν τους πολίτες να εκκενώσουν την πόλη καθώς αναμένονται οδομαχίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι στρατιώτες διατάχθηκαν να φορούν πολιτικά, προκειμένου να μην γίνουν στόχος..

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση όλων όσων είχαν διαδικτυακή επικοινωνία ή επαφή με το 12χρονο κοριτσάκι – θύμα βιασμού και εκπόρνευσης στον Κολωνό.. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρείς άνδρες 48, 57 και 66 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι νωρίτερα παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και κατέθεσαν ενόρκως ότι το καλοκαίρι είχαν συνομιλήσει μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με το 12χρονο θύμα

‘’Seeing the Invisible’’… δες το αόρατο.. Αυτός είναι ο τίτλος της διεθνούς έκθεσης σύγχρονης τέχνης με τεχνολογία επαυξημένης τεχνολογίας.. Φιλοξενείται από σήμερα και για πρώτη φορά στην Αθήνα, στον Εθνικό κήπο, σε συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και της Outset Greece. Οι επισκέπτες μέσω ειδικής εφαρμογής που παρέχεται ζωντανά, καλούνται να να εντοπίσουν τα έργα τέχνης που βρίσκονται διάσπαρτα στον Εθνικό Κήπο, ακολουθώντας τον προτεινόμενο από την εφαρμογή χάρτη..

Το 2026 θα παραδοθεί στους φιλάθλους της πρωτεύουσας το εμβληματικό νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. ‘’ Είναι ένα έργο που «αναστήθηκε» από τη σημερινή δημοτική αρχή με την πολύτιμη συνεργασία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού’’ είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του OPEN.

 

Η Τζόρτζια Μελόνι, η δεξιά πολιτικός με τις ακραίες θέσεις και πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας, παραλαμβάνει και επίσημα τα ηνία της κυβέρνησης. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής θα γίνει στις 11 αύριο το πρωί, στο πρωθυπουργικό μέγαρο, όπου η Μελόνι, θα παραλάβει από τον Μάριο Ντράγκι το παραδοσιακό καμπανάκι. Την Μελόνι συνεχάρησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, οι θεσμικοί εκπρόσωποι της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ και Ουρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γιενς Στολντενμπεργκ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης..

Για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ..

Ατρόμητος – Βόλος: 0-2

Παναιτωλικός- Ολυμπιακός: 0-2

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις. Θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα