back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Ο Σολτς επιβεβαιώνει πως θα επισκεφθεί την Κίνα αρχές Νοεμβρίου

Διαβάστε επίσης

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς θα επισκεφθεί την Κίνα, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, στις αρχές του Νοεμβρίου, επιβεβαίωσε χθες Παρασκευή ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης έπειτα από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σολτς σχεδίαζε αυτή την επίσκεψη, την πρώτη που θα κάνει στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, εδώ και καιρό. Το ότι προγραμματίζεται να γίνει δύο εβδομάδες πριν από τη σύνοδο της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας μοιάζει «αρκετά πρακτικό», σχολίασε, αν και η επίσκεψη μπορεί να γίνει επίσης μετά τη σύνοδο.

Στη σύνοδο κορυφής αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν επίσης ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Δεν είναι ακόμη σαφές το εάν θα είναι παρών ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Όλαφ Σολτς πιθανόν θα γίνει ο πρώτος ηγέτης δυτικής χώρας που θα επισκεφθεί την Κίνα αφότου ξέσπασε η πανδημία του νέου κορονοϊού. Το πρώτο του ταξίδι στην Ασία είχε προορισμό την Ιαπωνία, μέλος της G7.

Δυο προκάτοχοι του κ. Σολτς (Άγγελα Μέρκελ, Γκέρχαρντ Σρέντερ) είχαν επίσης επισκεφθεί την Κίνα. Ο γερμανός καγκελάριος σχεδιάζει να επισκεφθεί εξάλλου τον επόμενο μήνα το Βιετνάμ και τη Σιγκαπούρη πριν από τη σύνοδο της G20.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα