back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ευρείας κλίμακας πυραυλικές επιθέσεις επί κρίσιμων ουκρανικών υποδομών έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ώρες η Ρωσία, σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βραδινό μήνυμά του τόνισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις καταρρίπτουν την πλειονότητα των πυραύλων cruise και των drones και σταδιακά με τη βοήθεια των συμμάχων θα αντιμετωπίσουν το 100% των πυραυλικών επιθέσεων.

Στο μεταξύ, για εσχάτη προδοσία συνελήφθη πρώην ιδιοκτήτης γνωστής κατασκευάστριας μηχανών αεροσκαφών στην κεντρική Ουκρανία. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο Μποχουσλάγεφ, πρώην μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου, φέρεται να συνεργάστηκε με τις ρωσικές δυνάμεις.

Την ερχόμενη Τρίτη, στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, αναμένεται να εξειδικευτούν οι προτάσεις που προκρίθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Απάντηση στις κατηγορίες της Τουρκίας για το μεταναστευτικό έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, λίγο μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. “Όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες είδαν την τουρκική στάση στην περίπτωση των 92 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο: Εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου, παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ψέματα, συκοφαντίες και μεσαιωνικές συμπεριφορές από την τουρκική πλευρά δεν θα αποδεχθούμε” τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σήμερα παραλαμβάνει και επίσημα τα ηνία της ιταλικής κυβέρνησης η Τζόρτζια Μελόνι, πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής θα γίνει στις 10 και μισή το πρωί, τοπική ώρα, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, στη Ρώμη, όπου ο Μάριο Ντράγκι θα της παραδώσει το παραδοσιακό “καμπανάκι”. Θα ακολουθήσει στις 12 το μεσημέρι, η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Συνάντηση χθες βράδυ -σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης- φέρονται να είχαν ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής του, Ρίσι Σούνακ, δυνητικοί αντίπαλοι στην κούρσα για την πρωθυπουργία. Κατά το ρεπορτάζ της Sunday Telegraph, συζήτησαν το ενδεχόμενο “κοινής” υποψηφιότητάς τους για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο “εμφυλίου πολέμου” των Τόρις.

Ακόμη ένα μέλος της συμμορίας που είχε ορμητήριο την φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Πρόκειται για άτομο 21ενος ετών σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε ένοπλες ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα και διακινούσε ναρκωτικά.

Επεισόδια χθες στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς στη Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση πορείας μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου. Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου και λάμψης.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Η οικογένειά της, τελεί στις 12 παρά τέταρτο το ετήσιο μνημόσυνο, στον ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Πρώτο Κοιμητήριο Αθηνών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα σε δρόμους των δήμων Φιλοθέης – Ψυχικού, Χαλανδρίου, Ελευσίνας, Μεγαρέων και Ωρωπού, λόγω αγώνων δρόμου. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν επίσης, σε δρόμους των νοτίων προαστίων και της Δυτικής Αττικής. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr.

Για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν στις 4: Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα. Επτά και μισή: Παναθηναϊκός – Άρης και ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης. Χθες Ατρόμητος – Βόλος: 0-2 και Παναιτωλικός- Ολυμπιακός επίσης 0-2

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα