back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Με τον βασιλιά Κάρολο στα Ανάκτορα τού Μπάκινγκχαμ συναντάται αύριο το πρωί ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης. Η προγραμματισμένη ομιλία έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ του Σούνακ έχει προγραμματιστεί στις 2 παρά 25 το μεσημέρι.
Θετικά υποδέχθηκαν οι αγορές την αλλαγή ηγεσίας των Συντηρητικών και την ανάδειξη του 42χρονου στην πρωθυπουργία της Βρετανίας. Κατά 0,15% ανέβηκε η στερλίνα έναντι του δολαρίου. Μετά τον πολιτικό “σεισμό” που προκάλεσε το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε η Λιζ Τρας και έφερε την παραίτησή της μετά από 45 ημέρες, ο Σούνακ βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με μια σειρά προκλήσεων για τη χώρα. Τελευταίες μελέτες έχουν δείξει ότι ένας μεγάλος αριθμός Βρετανών, που ισοδυναμεί στο 60%, αδυνατεί να πληρώσει λογαριασμούς, με το κύμα ακρίβειας να πλήττει τα περισσότερα νοικοκυριά.

Συνεδριάζουν αύριο οι 27 Υπουργοί Ενέργειας, οι οποίοι πρόκειται να εξειδικεύσουν τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, για την ενεργειακή κρίση.

Στις αγορές, βγαίνει αύριο το ελληνικό Δημόσιο προχωρώντας στην επανέκδοση πενταετούς ομολόγου κυμαινομένου επιτοκίου, θέλοντας να προλάβει την περαιτέρω αύξηση του κόστους δανεισμού. Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, το ποσό που θα δημοπρατηθεί είναι 750 εκατομμύρια ευρώ. Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της ΕΚΤ, με τους αξιωματούχους να έχουν ταχθεί υπέρ μιας νέας αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. Η Ευρωτράπεζα έχει προχωρήσει ήδη σε δύο αυξήσεις επιτοκίων από τον Ιούλιο, συνολικού ύψους 125 μονάδων βάσης.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι ακόμη τραυματίστηκαν, μετά από επίθεση ενόπλου σε λύκειο του Σεντ Λούις στο Μιζούρι. Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της περιοχής, οι αστυνομικοί αντάλλαξαν πυρά με τον ένοπλο και τον τραυμάτισαν θανάσιμα, συμπλήρωσε ο αξιωματικός.

Συνεχίζουμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά και προτείνουμε πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ομιλία του απόψε στο πλαίσιο εκδήλωσης για το ΕΣΥ που οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με αφορμή τη συμπλήρωση αύριο ενός έτους απο την απώλεια της πρώην προέδρου του κόμματος. Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι επιχειρεί με το τελευταίο σχέδιο νόμου να υπονομεύσει μια βασική αρχή του ΕΣΥ την δωρεάν και καθολική παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και πρότεινε μεταξύ άλλων: την άμεση αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ από τον Προϋπολογισμό στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την διάθεση του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την υγεία και τις κοινωνικές υποδομές.

Ένταση και επεισόδια νωρίτερα στην πλατεία Βικτωρίας, μετά από πορεία που πραγματοποίησαν αλληλέγγυοι στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για την υπόθεση 19χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της, από δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στο ΑΤ Ομόνοιας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικό, βιολογικό ή χημικό όπλο, δήλωσε σήμερα Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, παρά τις ανησυχίες των Αμερικανών για ψευδείς ρωσικές προειδοποιήσεις περί σχεδίου βρόμικης βόμβας που εκπονεί η Ουκρανία.

Στο Βερολίνο αύριο η Διεθνής Διάσκεψη Εμπειρογνωμόνων για την Ουκρανία. Η Ουκρανία και η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της βρέθηκε και στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, μετά από πρωτοβουλία του Άντονι Μπλίνκεν. Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνομιλία ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεμένα από τα μεσάνυχτα και για 24 ώρες τα πλοία στον Πειραιά, με βάση την απόφαση της ΠΕΜΕΝ για 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία.

Η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 του Λεβαδειακού σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική της Σουπερλίγκας και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα