back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ναι μεν αλλά… λένε οι Αθηναίοι για τις προαναγγελθείσες μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Διαβάστε επίσης

Επιφυλακτική στάση κρατούν οι περισσότεροι Αθηναίοι, σχετικά με τις προαναγγελθείσες μειώσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ, για τον Νοέμβριο. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84 οι Αθηναίοι είναι προβληματισμένοι για το εάν οι μειώσεις θα αποτυπωθούν στην πράξη στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Οικονομική ανάσα από τις συνεχόμενες ανατιμήσεις σε ρεύμα και είδη πρώτης ανάγκης θεωρεί η πλειονότητα τις προαναγγελθείσες μειώσεις στην οικιακή κατανάλωση ρεύματος κατά 33-35%, στα τιμολόγια της ΔΕΗ του Νοεμβρίου, συγκριτικά με τα αντίστοιχα του περασμένου μήνα.

Ωστόσο, οι περισσότεροι δείχνουν από τις απαντήσεις τους ότι δεν εμπιστεύονται ΔΕΗ και παρόχους στο κατά πόσο αυτό θα αποτυπωθεί πραγματικά στα τιμολόγια. Η διστακτικότητα τους δικαιολογείται από το γεγονός ότι οι πάροχοι του ρεύματος εφευρίσκουν κατά καιρούς διάφορα τρικ προκειμένου – όπως λένε -να μην εφαρμόσουν κυβερνητικές αποφάσεις που είναι σε βάρος των κερδών τους.

Σε αυτό που φαίνεται να συμφωνούν αντίστοιχα όλοι είναι ότι «δεν πάει άλλο η κατάσταση με τις μεγάλες αυξήσεις των τελευταίων μηνών στο ηλεκτρικό ρεύμα». Τονίζουν ότι η κατάσταση των υπερτιμημένων τιμολογίων ρεύματος έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες, που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στην εξόφληση τους. Σε αυτό το πλαίσιο, καταλήγουν, θεωρείται επιβεβλημένο να αναζητηθούν από την κυβέρνηση μόνιμες λύσεις για το θέμα της αντιμετώπισης της ακρίβειας στο ρεύμα.

Κώστας Κορέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα