back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Α. Πάτσης: Προσφυγή στη δικαιοσύνη για τις καταγγελίες Πολάκη περί εμπλοκής του σε fund που εξαγόρασε δάνεια

Διαβάστε επίσης

25-10-25

Προσφυγή στη δικαιοσύνη προανήγγειλε μέσω του Αθήνα 984 ο βουλευτής Γρεβενών της Ν.Δ. Ανδρέας Πάτσης ως απάντηση στις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη περί εμπλοκής του σε fund που εξαγόρασε δάνεια.
Σε μια συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση σχεδίαζε- αν και φαίνεται να έχει αποκλεισθεί – να εγγράψει στο δημόσιο χρέος εγγυήσεις 19 δις ευρώ στα funds (σχέδιο Ηρακλής) για την αγορά κόκκινων δανείων από τις τράπεζες.

«Ο Πολάκης δημιουργεί έναν θόρυβο, επειδή ξέρει ότι αυτά που λέει είναι ψέμματα και θα αποδομηθούν άμεσα …Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα στον Πολάκη. Θα διευκρινιστεί και θα βγάλω δελτίο τύπου εντός της ημέρας…
Προφανώς και θα προσφύγω στην δικαιοσύνη. Προφανώς και θα ζητήσω να αποζημιωθώ. Υπάρχει μια ανοχή, έχω έναν πολιτικό πολιτισμό, αλλά μπροστά σε αυτό τον ορυμαγδό των ψευδών ειδήσεων που δέχομαι, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη. Δεν είμαι χθεσινός δικηγόρος, ούτε έχω φοβικά σύνδρομα για να φοβηθώ τον Πολάκη ή τον κάθε Πολάκη. Θα τον πάω στα δικαστήρια, θα του κάνω μηνύσεις και κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να συρθεί και να ζητήσει συγνώμη έτσι όπως πρέπει να κάνει» δήλωσε μιλώντας στον σταθμό της πόλης και στους  Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης είχε χαρακτηρίσει τον βουλευτή της ΝΔ «λεμονανθό» καταλογίζοντάς του ότι ως «γαλάζιο στέλεχος» κάνει business με δάνεια των τραπεζών. Επίσης, ότι -όπως είχε καταγγελθεί προ διετίας- φέρεται να διατηρούσε εισπρακτική εταιρεία με γραφεία και στο Ηράκλειο και είχε ξεχάσει να καταθέτει πόθεν έσχες.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι με δάνεια 63 εκ. ευρώ από την Πειραιώς φέρεται να αγόρασε εταιρεία που συνδέεται ευθέως με τον κ Πάτση, αντί τιμήματος 4 εκ. ευρώ. Το ποσό αυτό φαίνεται να καταβλήθηκε σε μετρητά από την εταιρεία, ενώ -όπως καταγγέλλει ο κ.Πολάκης- μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.

Κατά την αναφορά Πολάκη, ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ φαίνεται να «έφτιαξε το 2010 με Κύπριο την εταιρεία ειδικού σκοπού ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε Τιτλοποιήσεων Απαιτήσεων, με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000€», ενώ το 2011 αγόρασε «μέσω της εταιρείας δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 62.771.892 ευρώ, αντί συνολικού τιμήματος 4.300.000 ευρώ, τα οποία πληρώθηκαν με τραπεζική κατάθεση στην Πειραιώς». Όπως σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η εν λόγω εταιρία «δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ Ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ, ώστε να φαίνονται οι εισροές και εκροές της και η πορεία του χρήματος που διακινεί».

Σύμφωνα με τον κ Ανδρέα Πάτση «Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλη ατζέντα και βρήκε ένα θέμα παλιό που έχει ήδη συζητηθεί για να το κολλήσει.

Αυτή η εταιρεία είναι του 2010- υπήρξα εξωτερικός δικηγόρος και στενός συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς. Η Τράπεζα με κάλεσε να δημιουργήσουμε μια εταιρεία που θα αγόραζε αποσβεσθέντα δάνεια των ετών  1998-2004, όπου εκείνη είχε κάνει όλες τις δικαστικές ενέργειες αλλά δεν μπορούσε να εισπράξει. Δεν μιλάμε για εισπρακτική εταιρία. Ουσιαστικά, έγινε τιτλοποίηση διαγεγραμμένων δανείων. Ο Πλάτωνας δεν είχε την δυνατότητα να προβεί σε είσπραξη. Πρόκειται περί ενδιάμεσου πειραματικού μηχανισμού, ώστε μετά απο τηλεφωνικές οχλήσεις ο κόσμος να πληρώνει».

Ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ συμπλήρωσε πως όλες του οι εταιρείες είναι στο πόθεν έσχες του και ότι είναι μέτοχος της Παγκρήτιας Τράπεζας. Και πρόσθεσε ότι τον είχαν καταγγείλει πέρσι βάζοντας ποσό 1 (ενός) εκ. ευρώ. «Αυτό λοιπόν έγινε μέσω ξένης εταιρείας – συμφερόντων μου. Δεν είναι κρυφό, είναι στο πόθεν έσχες και έχει ελεγχθεί κιόλας».

Ερωτηθείς αν η καταγγελία έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι παράνομο εν ενεργεία βουλευτής να κατέχει εταιρεία στο εξωτερικό, είπε; «Όταν έγινε η έρευνα για το πόθεν έσχες μου και γνωστοποιήθηκαν οι ξένες εταιρείες δεν μου γνωστοποιήθηκε κάτι τέτοιο. Θα μπορούσα να τις είχα μεταβιβάσει στον γιο μου».

Υποστήριξε ακόμη ότι πρόκειται για «αστειότητες» και ότι «το πρόβλημα του Πολάκη έγκειται στο γεγονός ότι βλέπει να αποδομούνται τα λεγόμενά του και προσπαθεί να ανακαλύψει κάτι καινούριο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα