back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έρχεται το καλάθι του νοικοκυριού και στα κρεοπωλεία

Διαβάστε επίσης

Στην εθνική προσπάθεια για συγκράτηση των τιμών μπαίνουν και οι κρεοπώλες, οι οποίοι βρίσκονται σε διαβούλευση με το υπουργείο Ανάπτυξης για να δημιουργηθεί και στον κλάδο τους το καλάθι του νοικοκυριού, που θα αφορά στα μη τυποποιημένα προϊόντα κρέατος.

«Ο κλάδος μας σε όλες τις διατροφικές κρίσεις έβαλε πλάτη για να στηρίξει τον καταναλωτή έτσι και τώρα είμαστε σε συζητήσεις με το υπουργείο για να βρεθεί ο τρόπος να δημιουργήσουμε το καλάθι του νοικοκυριού και στα κρεοπωλεία», αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Σάββας Κεσίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84. «Προσπαθούμε να βρούμε ένα τρόπο να εντάξουμε τα προϊόντα μας στο καλάθι καθώς εμείς διαθέτουμε μόνο έναν κωδικό, ωστόσο περισσότερες κατηγορίες, που αφορούν στην ποιότητα του προϊόντος. Το δικό μας καλάθι δεν θα περιλαμβάνει τυποποιημένα κρέατα».

«Από τον Αύγουστο του 2021, οι αυξήσεις στο κρέας έχουν φτάσει στο 35% στα βοοειδή, στα 30% στο χοιρινό, και στο 25-30% στα πουλερικά. Εμείς ζούμε από τον καταναλωτή και τον θέλουμε στα καταστήματα μας. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τον στηρίξουμε», τονίζει ο κ. Κεσίδης, σημειώνοντας ότι οι τιμές στο κρέας θα συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους ενώ στο μέλλον θα υπάρχει και έλλειψη κρεάτων στη χώρα καθώς οι κτηνοτροφικές μονάδες συνεχώς μειώνονται».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα