back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Πάταγος» στο Ειδικό Δικαστήριο με τις ερωτήσεις Παπαγγελόπουλου στη Ράικου

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες ερωτήσεις δέχθηκε η εισαγγελέας εφετών Ελένη Ράικου καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση με τη “σκυτάλη” να περνά στους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορούμενου και τον ίδιο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος δικάζεται για παρεμβάσεις στο δικαιοδοτικό έργο τριών εισαγγελικών λειτουργών, την χρονική περίοδο που χειρίζονταν σοβαρές υποθέσεις.

Η κυρία Ράικου επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι με βάση όσα είχαν προηγηθεί και τη στιχομυθία που είχε με τον Δ.Παπαγγελόπουλο εξέλαβε , κατά την κρίση της, ότι ο τρόπος που της ζήτησε να διαβιβάσει τη δικογραφία της Νοβάρτις στη Βουλή για πολιτικά πρόσωπα , χωρίς να έχει στοιχεία συνιστούσε προτροπή να κατασκευάσει στοιχεία. Διευκρινίζοντας ότι ουδέποτε ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός της ζήτησε να προχωρήσει σε κατασκευή στοιχείων. Ωστόσο, το ενδιαφέρον μονοπώλησαν λεπτομέρειες από γεύματα σε ταβέρνες και ρεστοράν, μέχρι μία χορεύτρια Οριεντάλ και η σημερινή γραβάτα που φορούσε ο Δ.Παπαγγελόπουλος !

Πρόεδρος (βασιλική Ηλιοπούλου): Εξηγήστε μας. Με ποια νοητική διαδικασία, η φράση που σας είπε ο Δημ. Παπαγγελόπουλος «έχεις και παραέχεις στοιχεία » ερμηνεύθηκε ως προτροπή για κατασκευή στοιχείων;

Ελένη Ράικου: Πουθενά δεν είπα ότι μου ζήτησε να κατασκευάσω στοιχεία.Απλά εξέλαβα από τη συζήτηση μας ότι αυτό εννοούσε. Αυτή την εντύπωση μου έδωσε και αυτή θα σχημάτιζε ένας μέσος εισαγγελέας.

Μαν.Ροδουσάκης ( συνήγορος Παπαγγελόπουλου): Γιατί συνιστά πράξη συγκάλυψης η απαίτηση Παπαγγελόπουλου για αποστολή τη δικογραφίας της Novartis στη Βουλή;

Eλένη Ράικου: Τι να στείλω άδεια δικογραφία; Αφού δεν είχα στοιχεία για πολιτικούς.

Πρόεδρος: Μας λέτε ότι η τότε κυβέρνηση ήταν υποστηρικτική στο έργο σας. Μόνον αυτός είχε το χαβά του.

Ελένη Ράικου:Σας το είπα. Είχε δική του ατζέντα ο Παπαγγελόπουλος. Εκείνο που ήθελε ήταν να πάει ο φάκελος στη Βουλή «εδώ και τώρα».

Ιπποκράτης Μυλωνάς ( συνήγορος Παπαγγελόπουλου): Πέραν του διαλόγου που λέτε ότι σας ζήτησε επιτακτικά να στείλετε το φάκελο στη Βουλή κάτι άλλο σας είπε;

Eλένη Ράικου: Ρωτούσε για υποθέσεις. Ελεγε. Τι γίνεται με αυτόν. Είναι λαμόγιο να τον αφήσετε; Δεν έδινα σημασία. Αισθανόμουν ικανοποίηση αν οι έρευνες επιβεβαίωναν ότι ήθελε. Αλλιώς έστηνε δημοσιεύματα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας το λόγο έλαβε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος επιχειρώντας να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της πρώην συναδέλφου του, έθεσε στη μάρτυρα μία σειρά από ερωτήσεις για να δείξει, όπως είπε, ότι οι δυο τους είχαν στενότερες σχέσεις από αυτές που εκείνη έχει περιγράψει. Ακολούθησαν στιγμές έντασης που ξεπέρασαν τα όρια της διαδικασίας καθώς ακούστηκαν ερωτήσεις για ταβέρνες και ρεστοράν που είχαν συναντηθεί , για πρόσκληση που είχε δεχθεί από την κύρια Ράικου σε κοινωνική εκδήλωση συγγενικού της προσώπου ανασύροντας από τη μνήμη του ακόμα και την παρουσία μίας χορεύτριας οριεντάλ καθώς και μία γραβάτα που φέρεται,όπως είπε, να του έχει κάνει δώρο η κυρία Ράικου.

Ο ακόλουθος διάλογος είναι χαρακτηριστικός :

Δ.Παπαγγελόπουλος: Έχουμε βρεθεί με τους συζύγους μας σε ταβέρνες και ρεστοράν;

Ελ.Ράικου: Ποτέ … Δεν έχουμε πάει ποτέ ταβέρνα

Δ.Παπαγγελόπουλος: Εχω και μάρτυρα…Με καλέσατε στη βάπτιση της κόρης ή του γιου του αδερφού σας και με βάλατε στο ίδιο τραπέζι με τον κύριο Τραγάκη;

Ελ.Ράικου: Η βάπτιση ήταν της αδερφής μου ,ήταν φίλος του πατέρα μου, όπως και άλλοι βουλευτές της Β. Πειραιώς.

Δ.Παπαγγελόπουλος: Χαίρομαι που το δέχθηκε γιατί ήθελα να της θυμίσω και μία χορεύτρια οριεντάλ , την οποία όταν είδα σηκώθηκα και έφυγα.

Πρόεδρος: Αυτό ουδόλως ενδιαφέρει κανέναν

Δ.Παπαγγελόπουλος: Είπατε ότι με λέγατε ή Δημήτρη ή Υπουργό; Υπουργάκο ή επίτιμο με αποκαλούσατε …

Πρόεδρος: Μην πούμε όλη την ιστορία της ζωής σας.

Ελ.Ράικου: Ποτέ δεν τον έλεγα έτσι. Ούτε επίτιμο, ούτε Υπουργάκο .Ρασπόυτιν σας έλεγα …

Δ. Παπαγγελόπουλος: Όταν επιστρέφατε από ταξίδια στο εξωτερικό μου φέρνατε δώρα;

Ελ.Ραίκου: Ποτέ

Δ.Παπαγγελόπουλος: Αυτή τη γραβάτα τη βλέπετε , την έβαλα επί τούτου γιατί μου τη φέρατε εσείς…

Ελ.Ράικου: Εγώ σας έφερα γραβάτα; Ε… ντροπή…

Πρόεδρος: Με αυτά που είπε ο κατηγορούμενος έδειξε , εντός εισαγωγικών, ότι είχατε περισσότερες, όχι στενές σχέσεις.

Η μάρτυρας συνεχίζει να απαντά σε ερωτήσεις του τελευταίου εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Δ. Παπαγγελόπουλου ,Ιπποκράτη Μυλωνά.

Μίνα Μουστάκα

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα