back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό – Στη ΓΑΔΑ αυτοβούλως και άλλος άνδρας

Διαβάστε επίσης

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση της δικαιοσύνης με βάση την οποία η μητέρα της 12χρονης στην υπόθεση του Κολωνού οδηγήθηκε στη φυλακή για μαστροπεία σε βάρος του ίδιου της του παιδιού , ζητά να βγει από τη φυλακή.

Οι δικηγόροι της υπέβαλαν αίτηση αποφυλάκισης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για την εντολέα τους, η οποία από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι δεν έχει διαπράξει το κακούργημα που της αποδίδεται επικαλούμενη και τις μαρτυρίες των παιδιών της που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της.

Η αίτηση αποφυλάκισης θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας , τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση της 37χρονης,αν δηλαδή θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή ή αν θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη.

Εν τω μεταξύ, ένας ακόμα άνδρας, 39 ετών, εμφανίστηκε αυτοβούλως χθες στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης.

Ο 39χρονος ανέφερε ότι αρχές Αυγούστου συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας.

Αφού εξετάστηκε ενόρκως, αποχώρησε, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του στην υπόθεση.

Είναι ο 12ος άνδρας που εμφανίζεται αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, συμπληρωματική κατάθεση αναμένεται να δώσει σήμερα η 12χρονη .

Στόχος των αρχών είναι το κορίτσι να αναγνωρίσει αυτούς με τους οποίους συναντήθηκε μετά από επικοινωνία με το ψευδές προφίλ που είχε δημιουργήσει ο παιδοβιαστής και μαστροπός Ηλίας Μίχος. Μάλιστα, μετά την κατάθεση του κοριτσιού αναμένεται η έκδοση τουλάχιστον 10 ενταλμάτων σύλληψης .

Από τα 11 άτομα που εμφανίστηκαν οικειοθελώς μέχρι χθες και κατέθεσαν στο τμήμα ανηλίκων, 2-3 άτομα δεν έμειναν απλά σε συνομιλίες όπως φέρεται να υποστήριξαν καθώς τα γραπτά μηνύματα τους υποδεικνύουν πως οι άνδρες αυτοί συναντήθηκαν με την 12χρονη.

Κρίσιμες απαντήσεις αναμένονται και από την ψηφιακή εξέταση του κινητού της μητέρας για να διαπιστωθεί εάν ήταν διαχειρίστρια των προφίλ που είχαν δημιουργηθεί στην πλατφόρμα blindchat , όπου και εντόπιζαν τους «πελάτες».

Μίνα Μουστάκα, Δημήτρης Πέρρος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα