back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ζευγάρι Νεοζηλανδών που είχε εξαφανιστεί στο Ιράν έφυγε από τη χώρα “σώο και ασφαλές”

Διαβάστε επίσης

Δύο μπλόγκερ από τη Νέα Ζηλανδία που καταγράφουν τα ταξίδια που κάνουν, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί επί τέσσερις μήνες αφού έφτασαν στο Ιράν, μπόρεσαν να φύγουν από τη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα Νεοζηλανδοί αξιωματούχοι.

Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν αποκάλυψε ότι η κυβέρνησή της «εργάστηκε σκληρά» επί πολλούς μήνες για να «εγγυηθεί την ασφαλή αποχώρηση» του ζευγαριού που πέρασε «μια δύσκολη κατάσταση».

«Είναι δίκαιο να πούμε ότι έζησαν μια πολύ δύσκολη κατάσταση τους τελευταίους μήνες. Είμαι ενθουσιασμένη που είναι ασφαλείς», τόνισε η Άρντερν.

Νεοζηλανδός αξιωματούχος δήλωσε ότι το ζευγάρι κατάφερε να φύγει από το Ιράν «σώο και ασφαλές», αν και οι αρχές της χώρας δεν αποκάλυψαν άλλες λεπτομέρειες για το ζευγάρι ή για το πού αυτό κρατούνταν.

Ωστόσο Ιρανοί αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι το ζευγάρι δεν συνελήφθη ούτε τέθηκε υπό κράτηση.

Οι νεόνυμφοι Τόφερ Ρίτσγουαϊτ και Μπρίτζετ Θάκρεϊ έφτασαν στο Ιράν στις αρχές Ιουλίου και ξαφνικά εξαφανίστηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων συνήθιζαν να μοιράζονται φωτογραφίες από τα ταξίδια τους. Το γεγονός προκάλεσε ανησυχία στους ακολούθους τους και στην οικογένειά τους.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε τον Ιούλιο, προτού κατέβει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ρίτσγουαϊτ εξηγούσε ότι οι ιρανικές αρχές τον σταμάτησαν στα σύνορα με την Τουρκία μαζί με τη σύζυγό του. Δήλωσε ότι έλεγξαν το αυτοκίνητό τους και ότι φρουροί τους έδωσαν οδηγίες για το πώς να ντύνονται και να πώς να συμπεριφέρονται.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα