back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ε. Σουγανίδου: Εισιτήριο με μόλις δύο ευρώ σήμερα σε όλους τους κινηματογράφους της χώρας

Διαβάστε επίσης

Οι απανταχού σινεφίλ έχουν σήμερα έναν επιπλέον λόγο να σπεύσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες προκειμένου να απολαύσουν την ταινία της επιλογής τους, με ένα σχεδόν συμβολικό αντίτιμο.

Και αυτό γιατί με αφορμή την «Ημέρα του Σινεμά», οι διανομείς, με την υποστήριξη των αιθουσαρχών, αποφάσισαν από κοινού, η είσοδος σε όλες τις αίθουσες της χώρας να κοστίζει σήμερα, μόλις δύο ευρώ.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αποτελεί θεσμό σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, προεξάρχουσας της Γαλλίας και η οποία λειτούργησε εξαιρετικά. Πλέον, ήρθε η ώρα και για τη χώρα μας, να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα και να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να θυμηθεί πως είναι να βλέπεις ταινίες στο φυσικό τους χώρο, χωρίς διακοπή, χωρίς διαλείμματα και διαφημίσεις. Άλλωστε, η μαγεία της μεγάλης οθόνης δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει. Ο κινηματογράφος είναι ο βασιλιάς της ψυχαγωγίας», τόνισε η Ειρήνη Σουγανίδου, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Διανομέων Κινηματογραφικών Ταινιών Ελλάδος.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια, ο κινηματογράφος έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα τόσο λόγω της πανδημίας όσο και εξαιτίας της μεγάλης επέκτασης των πλατφορμών ταινιών και της πειρατείας και δεν έχει κατορθώσει ακόμα να αγγίξει τα προ της πανδημίας επίπεδα.

«Αναζητώντας όλοι μας τρόπους να επαναφέρουμε την κατάσταση στα καλά της επίπεδα, σκεφτήκαμε αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία. Ξεκινώντας από τα πολύ χαμηλά νούμερα του 2020 και του 2021, ευελπιστούμε ότι θα κλείσουμε τη φετινή χρονιά με περίπου 5-6 εκατ. εισιτήρια, που είναι, ωστόσο , 40% κάτω από τις πολύ καλές μας μέρες», σημείωσε.

Εξάλλου, όπως ανέφερε, στη σημερινή Γιορτή του Σινεμά, μπορεί κάποιος να επιλέξει την ταινία που θέλει να παρακολουθήσει, ένα blockbuster, μια κωμωδία ή ένα δράμα, στον κινηματογράφο της προτίμησής του σε όλη την Ελλάδα.

«Υπάρχουν πολύ καλές ταινίες, χολιγουντιανές ή ανεξάρτητες παραγωγές και στόχος μας είναι να ξαναβάλει ο κόσμος τη συνήθεια του κινηματογράφου στη ζωή του», πρόσθεσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα