back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έκθεση – Διαγωνισμός μοντελισμού στη Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Η 41η Ετήσια Έκθεση-Διαγωνισμός στατικού μοντελισμού, θα λάβει χώρα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από 28 έως 30 Οκτωβρίου 2022. Στην έκθεση θα συμμετέχουν περισσότεροι από 250 Έλληνες και ξένοι μοντελιστές, ενώ θα συμμετάσχουν και αληθινά αυτοκίνητα αντίκες, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής. Η έκθεση – διαγωνισμός διοργανώνεται από την IPMS Hellas – Διεθνή Ένωση Πλαστικομοντελιστών και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων.

«Περιμένουμε περίπου 3.000 – 4.000 επισκέπτες στην έκθεση, οι οποίοι θα απολαύσουν εκθέματα στατικού μοντελισμού όπως: φανταστικές ή ιστορικές φιγούρες, διοράματα, πλοία και ξύλινα πλοία, άρματα μάχης, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, κλπ, όλα εξαιρετικής λεπτομέρειας και πιστότητας», θα πει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Γιώργος Γιαννόπουλος. «Επίσης σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής, θα συμμετέχουν στην έκθεση και αληθινά αυτοκίνητα αντίκες, τα οποία θα βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της Τεχνόπολης».

«Make and Take» για παιδιά

«Παράλληλα το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί, διοργανώνουμε για παιδιά, από 8 έως 14 ετών, την δραστηριότητα «Make and Take», κατά την οποία τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα με την καθοδήγησή μας να κατασκευάσουν κάποια μοντέλα, τα οποία θα τα πάρουν σπίτι τους. Έτσι θα γνωρίσουν το χόμπι του μοντελισμού. Δυστυχώς, σήμερα, η χρήση της τεχνολογίας μειώνει τις πιθανότητες τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών να ασχοληθούν με κάτι κατασκευαστικό και δημιουργικό. Ελπίζουμε και επιδιώκουμε να δώσουμε στα παιδιά ένα έναυσμα για δημιουργία και να εξάψουμε τη φαντασία τους», τονίζει ο κ. Γιαννόπουλος.

«Για πρώτη φορά η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων και τον ευχαριστούμε για αυτό όπως και την Τεχνόπολη, που μας φιλοξενεί τα τελευταία 6 χρόνια», καταλήγει ο πρόεδρος της IPMS Hellas.

Info

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό:

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 12:00 έως 22:00
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 09:00 έως 22:00
Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 09:00 έως 17:30

To εισιτήριο εισόδου έχει ισχύ 3 ημερών και κοστίζει δύο (2) ευρώ, για όλους τους επισκέπτες άνω των 16 ετών.

Τα αποτελέσματα του 41ου Διαγωνισμού, θα ανακοινωθούν το πρωί της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2022. Θα ακολουθήσει στις 17:00 εντός των χώρων της έκθεσης, μία σύντομη τελετή απονομής των βραβείων καλύτερου μοντέλου ανά κατηγορία και του καλύτερου της έκθεσης.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα