back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Μετ’ εμποδίων και μεγάλες καθυστερήσεις η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών – Κορίνθου, από το ύψος της Χαλυβουργικής εξαιτίας έργων στην Ιερά Οδό.

Ταυτοποιήθηκε – σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση – ο βιαστής με το χαρακτηριστικό τατουάζ στο δεξί χέρι, που δρούσε στο Παλαιό Φάληρο. Πρόκειται για 45χρονο, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος μετά το διαζύγιό του διέμενε με την μητέρα του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει διαφύγει στην Αλβανία και αναμένεται η εις βάρος του έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης..

Φόβους για έξαρση της επισιτιστικής κρίσης κυρίως στις φτωχότερες χώρες εξέφρασε ο ΟΗΕ, μετά την απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει από την Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσα, βάσει της οποίας είχε επιτευχθεί, από τον περασμένο Ιούλιο, η εξαγωγή πολλών εκατομμυρίων τόνων σιταριού, αραβόσιτου, ηλιέλαιου και βρώμης από τα ουκρανικά λιμάνια. η νέα πρόκληση της Μόσχας έρχεται ως ‘’απάντηση’’ στις επιθέσεις που δέχθηκε ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα, για τις οποίες το Κρεμλίνο κατηγορεί ευθέως τη Μ. Βρετανία.

Ψευδή προσχήματα καταλογίζει στη Μόσχα το Κίεβο και καλεί τη διεθνή κοινότητα να απαιτήσει από τη Ρωσία να δεσμευτεί εκ νέου τις υποχρεώσεις της και σταματήσει τα παιχνίδια πρόκλησης πείνας. Πολιτικές αντιδράσεις πυροδότησε άρθρο της εφημερίδας ‘’Τα νέα’’ που κάνει λόγο για παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων κυβερνητικών Υπουργών που δεν είχαν αγαστές σχέσεις με το πρωθυπουργικό Περιβάλλον..

Για δημοσίευμα γεμάτο εικασίες, χωρίς στοιχεία και γεγονότα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.. Καταλόγισε στην αντιπολίτευση ‘’βαρύγδουπες τις αντικυβερνητικές κορώνες’’ λέγοντας χαρακτηριστικά: ‘’Οποιος δεν μπορεί να παράγει πολιτική για τα μεγάλα και σοβαρά, καταφεύγει στην αναπαραγωγή μύθων’’.

‘’Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε τριτοκοσμική μπανανία.. Δημιούργησαν ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς με συνεχείς παρακολουθήσεις αντιπάλων και μη αρεστών χωρίς κανένα όριο ή ηθικό ενδοιασμό’’ σχολίασε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για ‘’παρακράτος ανεξέλεγκτες νησίδες που υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και τους δημοκρατικούς θεσμούς’’ έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής..

‘’Το σημερινό δημοσίευμα επιβεβαιώνει το κρατικό δόγμα ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων’’ σχολίασε το ΚΚΕ

Σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος συνελήφθη το απόγευμα 46χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Φέρεται να σκότωσε τη σύντροφό του κατά τη διάρκεια ταξιδιού αναψυχής στην Ταϋλάνδη.. Στη συνέχεα εγκατέλειψε το πτώμα της μέσα στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα και διέφυγε από τη χώρα.

Ταυτοποιήθηκε και καταζητείται από τις αρχές ο 26χρονος ο οποίος μαζί με 19χρονο φίλο του φαίνεται να τραυμάτισαν – μετά από διαπληκτισμό σε καντίνα στη Βαρυμπόμπη – τον 58χρονο επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου, ο οποίος έχει ήδη υποβληθεί σε τρία χειρουργεία. ο 19χρονος φερόμενος ως δράστης συνελήφθη στο σπίτι του.

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών κατά 5% – τη μεγαλύτερη μείωση τα τελευταία χρόνια – εισηγείται τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινή βάση γίνεται ο καθαρισμός ρεμάτων στην Αττική, ενώ προτεραιότητα δίνεται στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής. Την διαγραφή μέλους του κόμματος ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία συνομιλούσε διαδικτυακά με το 12χρονο θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.. ‘’Καμία ανοχή-καμία συγκάλυψη’’ τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση στην οποία ωστόσο γίνεται λόγος ‘’για επιλεκτικές διαρροές των αρχών’’.

‘’Ο Υπουργός δεν παρείχε καμία απολύτως ενημέρωση στο ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχος του, διότι, ΔΕΝ γνωρίζει ποιοι είναι μέλη ενός κόμματος. H έρευνα διεξάγεται από την αρμόδια ανακρίτριας’’ σχολίασαν κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι το Υπουργείο δέχθηκε σχετική ερώτηση από τον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφυλακίστηκε με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η 38χρονη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της με καυστικό υγρό, το περασμένο Σάββατο, στο Ηράκλειο.

Μία ώρα πίσω θα γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών στις 4 ξημερώματα της Κυριακής λόγω της χειμερινής ώρας .

Στην αθλητική επικαιρότητα…

και την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ,

Ιωνικός – Παναιτωλικός: 1 – 1 τελικό.

Βόλος – Παναθηναϊκός: 1 – 5

Και ο καιρός…

Ηλιοφάνεια αύριο στην Αττική. Σποραδικές τοπικές νεφώσεις στα ορεινά του νομού. Θερμοκρασία από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα