back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε η γυναίκα που αγνοείτο επί ώρες, μετά την κατάρρευση τμήματος της οροφής σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγιά Φωτιά Ιεράπετρας, της Κρήτης.

Νωρίτερα είχε απεγκλωβιστεί τραυματισμένο ένα ανήλικο αγόρι. Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, όταν πετρώματα από βραχώδη λόφο υποχώρησαν και κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω στην οροφή του κτιρίου.

Εθνικό πένθος στη Νότια Κορέα, μετά την τραγική εξέλιξη που είχε ο εορτασμός του Halloween στη Σεούλ. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό 151 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 82 τραυματιστήκαν από ποδοπάτημα σε ένα λαβύρινθο από στενά σοκάκια στη συνοικία Ιτεγουόν, η οποία φημίζεται για τη νυχτερινή διασκέδαση. Περίπου 100.000 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις των νοτιοκορεατικών μέσων ενημέρωσης, είχαν επισκεφθεί τη συγκεκριμένη συνοικία για τον εορτασμό του Halloween, στην πρώτη μεγάλη δημόσια συνάθροιση στην πρωτεύουσα, μετά την άρση των περιορισμών κατά της πανδημίας Covid-19. Για «μια τραγωδία που δεν έπρεπε να συμβεί» μίλησε ο πρόεδρος της χώρας Γιουν Σοκ-γελ. Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διερευνήσει τα αίτια «για να διασφαλίσει ότι τέτοιο δυστύχημα δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον». Συλλυπητήρια δια των ηγετών, εκφράζει η διεθνής κοινότητα.

Στη Σομαλία, τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 300 τραυματίστηκαν από τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας, με παγιδευμένα αυτοκίνητα, που σημειώθηκε χθες έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μογκαντίσου.

Τους φόβους για επισιτιστική κρίση αναζωπύρωσε η απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει «επ’ αόριστον» από τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, η οποία επέτρεπε τις εξαγωγές ζωτικής σημασίας τροφίμων από τα κατεχόμενα μέρη της νότιας Ουκρανίας. Η Μόσχα έστειλε επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζοντας, σύμφωνα με το Reuters, ότι μετά από όσα κατήγγειλε για επιθέσεις στον ναυτικό της στόλο στη Μαύρη Θάλασσα, με τη συμμετοχή βρετανικών και ουκρανικών δυνάμεων δεν μπορεί να «εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτικών της πλοίων». Για ψευδές πρόσχημα κατηγόρησε τη Ρωσία ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, ενώ ο πρόεδρος Ζελένσκι της καταλόγισε ότι επιχειρεί να δημιουργήσει έναν τεχνητό λιμό σε Αφρική, Μέση Ανατολή και Νότια Ασία. Τόνισε ότι απαιτείται μία ισχυρή διεθνής απάντηση από τα Ηνωμένα Έθνη και την G-20. Για “σκανδαλώδη απόφαση” της Ρωσίας, μίλησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Η ΕΕ δια της Ναμπίλα Μασράλι, εκπροσώπου για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει τις προσπάθειες υπό την ηγεσία του ΟΗΕ για να κρατηθεί ζωντανή η συμφωνία.

Ταυτοποιήθηκε ο βιαστής με το χαρακτηριστικό τατουάζ που δρούσε στο Παλαιό Φάληρο. Πρόκειται για 45χρονο, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος μετά το διαζύγιό του διέμενε με την μητέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαφύγει στην Αλβανία και αναμένεται η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης..

Σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος των αρχών της Ταϋλάνδης, συνελήφθη χθες ένας 46χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφό του κατά τη διάρκεια ταξιδιού αναψυχής στην Ταϋλάνδη και εγκατέλειψε το πτώμα της στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα όπου διέμεναν.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα σε Κηφισιά και Διόνυσο, λόγω της διεξαγωγής αγώνα δρόμου. Αναλυτικά οι ρυθμίσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, στις 4 παίζουν: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία. 4 και μισή: Λεβαδειακός – Ατρόμητος. 7 και μισή: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και στις 8 και μισή: Άρης – ΟΦΗ. Χθες Ιωνικός – Παναιτωλικός: 1-1 και Βόλος – Παναθηναϊκός: 1-5.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα