back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Καραγιάννης: Οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώσουν υψηλότερα διόδια

Διαβάστε επίσης

«Οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώνουν υψηλότερα διόδια σε αυτή τη συγκυρία» τονίζει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Γιώργος Καραγιάννης, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στις εταιρείες διαχείρισης των αυτοκινητόδρομων της χώρας.

«Σήμερα, όλοι οι Έλληνες, όπως και όλοι οι Ευρωπαίοι, βιώνουμε το σοκ των ανατιμήσεων και της αύξησης του ενεργειακού κόστους» επισήμανε σε συνέντευξή του στο «Θέμα» ο κ. Καραγιάννης και σημείωσε ότι «σε τέτοιες δύσκολες στιγμές για όλους, οι πάντες πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και να αναλάβουν το μερίδιο της κοινωνικής ευθύνης που τους αναλογεί». Ως εκ τούτου ο υφυπουργός Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώνουν ακριβότερα διόδια σ’ αυτή τη συγκυρία. «Αυτή είναι μια σαφής κυβερνητική άποψη και ένα μήνυμα προς την πλευρά των διαχειριστριών εταιρειών των μεγάλων αυτοκινητόδρομων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η δημιουργία σταθμών μετρό σε ορισμένες γειτονιές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι, ο κ. Καραγιάννης έκανε λόγο για «αντιδράσεις λιγότερο έντονες από όσο πολλοί ανέμεναν» γεγονός που όπως είπε «επιβεβαιώνει ότι εμείς κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς προκαταλήψεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις, χωρίς να κοιτάμε τα διάφορα συμφέροντα». «Όμως στη χώρα που ζούμε, αντιδράσεις υπάρχουν ακόμα και για αυτονόητα πράγματα» σημείωσε ο υφυπουργός Υποδομών σημειώνοντας ότι «οι δυνάμεις της αδράνειας ήταν για χρόνια πανίσχυρες. Ήταν άλλωστε και βασικός λόγος για τον οποίο η χώρα έφτασε στο σημείο που έφτασε την προηγούμενη δεκαετία». Πάντως, όπως είπε, «οι διαδικασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό τηρήθηκαν, το έργο δημοπρατήθηκε, καμία απόφαση δεν αμφισβητήθηκε, συνεπώς το έργο προχωρά ως έχει. Αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον και από αυτό δεν μας επιτρέπεται να παρεκκλίνουμε ούτε πόντο».

Ο κ. Καραγιάννης παρουσιάζοντας τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου σε έργα επανέλαβε ότι «ως το τέλος του έτους ξεκινά ο διαγωνισμός για την επέκταση της γραμμής 3 προς το Ίλιον, τις επόμενες εβδομάδες βγαίνουν στον “αέρα” τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα σε Μπραμιανό, Αμβρακία – Αμφιλοχία – Βάλτο και Λουτράκι, τα μεγάλα έργα ύδρευσης Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας και στον Τσικνιά στη Λέσβο και ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Δυτικής Αττικής».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα