back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σ. Σακοράφα: Διάλογος πριν τις εκλογές για όποιον θέλει συνεργασία με το ΜέΡΑ25

Διαβάστε επίσης

Με έξι βουλευτές έχει πλέον μείνει το ΜέΡΑ25 μετά και την πρόσφατη απόφαση ανεξαρτητοποίησης της κ. Φωτεινής Μπακαδήμα, την τρίτη κατά σειρά γυναικεία αποχώρηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα που εξασφάλισε στις προηγούμενες εκλογές το κόμμα Βαρουφάκη, καθώς, είχαν προηγηθεί εκείνες των Κωνσταντίνας Αδάμου και Φωτεινής Αδαμοπούλου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, η Σοφία Σακοράφα, αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΜέΡΑ25 στην περιφέρεια Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών αλλά και πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, έκανε λόγο για προσωπικές βλέψεις ορισμένων οι οποίες ωστόσο, όπως εκτίμησε, δεν θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις επόμενες εκλογές.

«Τέτοιου είδους αποχωρήσεις είναι ως ένα βαθμό αναμενόμενες σε ένα σχετικά καινούριο κόμμα. Δεν μπορούμε ούτε εμείς να αποφύγουμε την παγίδα των προσωπικών φιλοδοξιών του καθενός αλλά δεν θεωρώ ότι δημιουργούν προβλήματα σε ένα κόμμα το οποίο αυτή τη στιγμή προσπαθεί να περάσει τις θέσεις του στην κοινωνία και να δηλώσει την παρουσία του με συγκεκριμένες θέσεις και με αγώνα, κατεβαίνοντας στο δρόμο με τον υπόλοιπο κόσμο. Εμείς προσπαθούμε με όσες δυνάμεις έχουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη, απέναντι στον αυταρχισμό που καταγγέλλουμε και στην υποτίμηση των πολιτών, χωρίς ηγεμονισμούς. Επιδιώκουμε να συμμετέχουμε στην αντίσταση της κοινωνίας που αρνείται να αποδεχτεί το μέλλον που της έχουν προδιαγράψει ερήμην και εις βάρος της».

Ερωτηθείσα εάν οι πολιτικές φιλοδοξίες που μπορεί να έχει κάποιο στέλεχος του κόμματος δίνει έδαφος σε άλλες παρατάξεις να διεμβολίσουν το ΜέΡΑ25, σχολίασε: «Είναι πολύ πιθανό. Αυτή η πολιτική περίοδος θα είναι πολύ σκληρή και γίνονται ανακατατάξεις. Προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού να παραμείνουμε αυτοί που είμαστε».

Σχετικά με το ενδεχόμενο προεκλογικών ή και μετεκλογικών συνεργασιών, η κ. Σακοράφα τάχθηκε υπέρ του διαλόγου για κυβέρνηση συνεργασίας με την προϋπόθεση ότι θα διεξαχθεί πριν από τις εκλογές : «Οι εκλογές δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός αλλά το μέσο για να διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Επικεντρωνόμαστε στην καθημερινή μας παρουσία στην κοινωνία, σε μια εποχή που είναι δύσκολη για όλους τους πολίτες. Είμαστε ανοιχτοί σε μια προεκλογική συνεργασία, είναι θεμιτό, αλλά θα πρέπει να υπάρξει διάλογος. Σημασία δεν έχει να συμμετέχεις στην εξουσία αλλά να δεις πως μπορείς, θέτοντας κάποιες προτεραιότητες, να συζητήσεις πριν από τις εκλογές για το που μπορείς να βρεις κοινό σημείο επαφής με αυτόν που θέλεις να συνεργαστείς ή με εκείνον ο οποίος επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί σου. Η εκ των υστέρων συζήτηση είναι για να μοιράσεις θέσεις και εμάς δεν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε με κάποια πλευρά αν δεν παραδεχτεί, για παράδειγμα, ότι έχουν γίνει τραγικά λάθη στην οικονομία ή στα εθνικά θέματα», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ανοχή ακόμη και σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας αλλά με τις προϋποθέσεις που προανέφερα. Εάν δε μπορούμε να συνεννοηθούμε για σημαντικά ζητήματα, δεν μπορούμε να είμαστε μαζί. Δεν μας ενδιαφέρει να συμμετέχουμε πάση θυσία στην κυβέρνηση. Θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα σημεία σύγκλισης ώστε να μπορέσουμε να είμαστε ωφέλιμοι. Δεν μας αφορά το να μπούμε σε μια διαδικασία συγκυβέρνησης απλά για να πάρουμε θέσεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα