back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βρετανία: Σοβαρές συνέπειες εάν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά από τη Ρωσία

Διαβάστε επίσης

To Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιεί την Ρωσία για σοβαρές συνέπειες στην περίπτωση χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, δήλωσε: “O Πούτιν πρέπει να καταλάβει ότι για το Ηνωμένο Βασίλειο και για τους συμμάχους μας οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων θα αλλάξει θεμελιωδώς την φύση αυτού του πολέμου. Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία.

Η Βουλή των Κοινοτήτων έχει επισημάνει τους ανεύθυνους ισχυρισμούς του Πούτιν για την χρήση πυρηνικών όπλων, αλλά και τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να πυροδοτήσει βρώμικη βόμβα επί των εδαφών της. Καμία χώρα δεν μιλά για χρήση πυρηνικών. Καμία χώρα δεν απειλεί την Ρωσία ή τον Πρόεδρο Πούτιν”.

“O Ρώσος πρόεδρος παίρνει εκδίκηση για τις στρατιωτικές αποτυχίες του μέσω των νέων επιθέσεων στην Ουκρανία και την απόσυρση της χώρας του από την συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας”, προσέθεσε ο Κλέβερλι, καλώντας την Μόσχα να επιστρέψει στην συμφωνία, και τονίζοντας ότι είναι ανήθικο να υποφέρουν άνθρωποι λόγω των αποτυχιών του Πούτιν στο πεδίο της μάχης.

“Καμία από τις τελευταίες επιθέσεις της Ρωσίας δεν εξυπηρετεί κανέναν στρατιωτικό σκοπό. Ο μόνος στόχος τού Πούτιν είναι να σκορπά τον τρόμο στην Ουκρανία”, συμπλήρωσε, καταλήγοντας, ωστόσο: “Ο Πούτιν δεν θα κάμψει ποτέ το ηθικό των Ουκρανών”.

 

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα