back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

A. Καστρινάκη: Η δωρεά οργάνων αποτελεί βοήθεια ζωής για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας

Διαβάστε επίσης

Για τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών ως ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, αλτρουισμού και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η μεσόφωνος Αθηνά Καστρινάκη.

Αφορμή για αυτή τη ραδιοφωνική συνάντηση, δεν ήταν άλλη από την αποψινή συναυλία με το octeto της ορχήστρας Academica που συνδιοργανώνουν ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», ο σταθμός της πόλης και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών «Γιώργος Καστρινάκης» στις 20.30, στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου του Φ.Σ. «Παρνασσός», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

«Η μεταμόσχευση είναι η μόνη θεραπευτική λύση για την τελικού σταδίου ανεπάρκεια καρδιάς, ύπατος και πνεύμονα αλλά και η πιο αποτελεσματική λύση στην τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια», ανέφερε η κ. Καστρινάκη, επισημαίνοντας παράλληλα, το έλλειμμα σωστής ενημέρωσης που υπάρχει στη χώρα μας γύρω από αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.

«Συνήθως μετά από τέτοιες δράσεις όπως η αποψινή συναυλία, παρατηρείται μια αυξητική τάση της δωρεάς οργάνων. Σε πολλές περιπτώσεις, τα όργανα από δυνητικούς δότες δεν αξιοποιούνται προς μεταμόσχευση επειδή δεν έχουν γίνει συζητήσεις σε ανύποπτο χρόνο εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος σχετικά με το εάν κάποιος θα ήταν θετικά προσκείμενος στην ιδέα της δωρεάς», τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να γίνει συνείδηση η ιδέα της προσφοράς προς τον διπλανό μας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στη θέση του πάσχοντα μπορεί να βρεθεί ο καθένας από εμάς».

Μάλιστα, προέτρεψε τους πολίτες να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων προκειμένου να ενημερωθούν για το ιατρικό θαύμα της μεταμόσχευσης αλλά και να γραφτούν στο Μητρώο Δωρητών.

«Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε και που ο καθένας από εμάς αναγκάζεται να επωμιστεί τα δικά του βάρη, υπάρχουν και οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας οι οποίοι σηκώνουν το δικό τους σταυρό και μαζί με αυτούς και οι οικογένειές τους. Μπορούνε να τους απλώσουμε το χέρι και να τους χαρίσουμε ζωή», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα