back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δ. Βερβεσός: Ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης του Πρωτοδικείου και του υπ. Δικαιοσύνης που δεν μεταφέρθηκε η δίκη για το Μάτι

Διαβάστε επίσης

Για τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη για το Μάτι προκειμένου η διαδικασία να συνεχιστεί σε άλλη αίθουσα προκειμένου να χωρέσουν κατηγορούμενοι, δικηγόροι, μάρτυρες και συγγενείς θυμάτων.
Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι είχαν ζητήσει τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου που είναι η μοναδική που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας τέτοιας δίκης.

«Το λόγο που δεν μεταφέρθηκε η δίκη να τον αναζητήσει η προηγούμενη διοίκηση του πρωτοδικείου που έχει την ευθύνη σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης» είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Βερβεσός. Διευκρίνισε ότι το Πρωτοδικείο Αθήνας, όπως και όλα τα δικαστήρια είναι αυτοδιοίκητοι μηχανισμοί.
«’Οταν είναι κάποιος αυτοδιοικούμενος οφείλει να λύνει τα προβλήματα μόνος του. Για παράδειγμα οφείλει να μεταφέρει τη δίκη είτε στον Κορυδαλλό είτε στο ΡΟΥΦ και εκεί έχει ευθύνη και το υπουργείο».

Σχολιάζοντας γενικά το κτίριο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο κ. Βερβεσός το χαρακτήρισε λειτουργικά ακατάλληλο: «Δεν έχουν καν ασανσέρ, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν άτομα με ειδικές ανάγκες, προχτές έπεφταν οι ψευδοροφές» είπε χαρακτηριστικά. Περιγράφοντας συνολικά την κατάσταση αποκάλυψε ότι «ο δικηγορικός σύλλογος αναγκάστηκε να αγοράσει ακόμα και καρέκλες για συγκεκριμένους χώρους τόσο για τους δικαστές όσο και τους δικηγόρους».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα