back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια αντιμετωπίζουν τις νέες μεταλλάξεις τόνισε πριν από λίγο η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου κατά την έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό. Όπως είπε τα εμβόλια που διατίθενται παγκοσμίως είναι αυτά που έχουμε και στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν εμβόλια που περιλαμβάνουν κορονοϊό μαζί με το εμβόλιο της γρίπης». Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ 164 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 85 νοσηλεύονται δια σωληνωμένοι, ενώ οι μολύνσεις, οι οποίες αυξήθηκαν ανέρχονται σε 53.436.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και η νέα συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στις αρχές η 12χρονη η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εκπόρνευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αναγνώρισε τρία νέα άτομα που την κακοποίησαν. ΟΙ ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και αύριο συνεχίσει την κατάθεση της.
Νωρίτερα, άλλοι δύο άνδρες προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ. Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ μέλος τοπικής οργάνωσης Ρόδου, για εμπλοκή του στην υπόθεση.

Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε ο 45χρονος κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρα βιασμού δύο γυναικών στο Παλαιό Φάληρο. Συνελήφθη χθες από τις αλβανικές αρχές και εκδόθηκε τα ξημερώματα στην Ελλάδα, σε εκτέλεση σχετικού διεθνούς εντάλματος.

«Το Διεθνές Δίκαιο, είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης των διαφορών με την Άγκυρα», δήλωσε από το Ταλίν της Εσθονίας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών είναι αδιαπραγμάτευτη ξεκαθάρισε και επισήμανε την κρισιμότητα της ύπαρξης σταθερού μετώπου απέναντι στον αναθεωρητισμό.

Ενοχλημένος από τη στάση της Γερμανίας αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εμφανίστηκε ο Πρόεδρος Ερντογάν. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον καγκελάριο Σολτς, κάλεσε το Βερολίνο να επανέλθει στην ουδετερότητα.

Νέα πρόκληση τουρκικής ακταιωρού, όταν- κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης – εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, 4 μίλια νότια της Σάμου, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος. Η «Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, χωρίς να παρασυρθεί στα παιχνίδια που επιδιώκει η Τουρκία στο Αιγαίο» δήλωσε για το περιστατικό, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ένας μετανάστης εντοπίστηκε ζωντανός μετά τη βύθιση του σκάφους στο Στενό του Καφηρέα – στους 10 οι διασωθέντες – 58 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η Ρωσία θέλει «πραγματικές εγγυήσεις» από το Κίεβο όσον αφορά την τήρηση της συμφωνίας για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε στον Τούρκο πρόεδρο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ερντογάν, ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα εξέταζε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη συμφωνία μόνο αφού ολοκληρωθεί η έρευνα για τις επιθέσεις των ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και θαλάσσιων σκαφών στον ρωσικό στόλο της στη Σεβαστούπολη.
Εν τω μεταξύ, ευθεία επίθεση στο Λονδίνο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος υποστήριξε ότι η Μόσχα έχει αποδεικτικά στοιχεία ότι Βρετανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις στα ρωσικά πλοία στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, αλλά και πίσω από τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική θάλασσα.

Σε επιστροφή του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην εξουσία είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν οι βουλευτικές εκλογές που διενεργούνται σήμερα στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κεντροδεξιό κόμμα του, Λικούντ, συγκεντρώνει τις 60 από τις 120 έδρες της Κνέσετ, του κοινοβουλίου της χώρας -μία λιγότερη από όσες απαιτούνται για την επίτευξη αυτoδυναμίας. Εναντίον του Νετανιάχου εκκρεμεί δίκη με κατηγορίες για διαφθορά.

Αναμετρήσεις για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ απόψε. Μπάγερν- Ίντερ, Λίβερπουλ- Νάπολι, Μαρσέιγ – Τότεναμ τα σημαντικότερα ματς.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωί έως 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα