26.5 C
Athens
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

26.5 C
Athens
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Τάκης Θεοδωρικάκος: Κανένα έγκλημα δεν μένει ανεξιχνίαστο – Είναι απολύτως αδιάφορα τα πολιτικά πιστεύω των δραστών

Διαβάστε επίσης

Στην πολύ καλή συνεργασία σε αστυνομικό επίπεδο με την Αλβανία, αλλά και σε επίπεδο συνεργασίας μεταξύ υπουργών Δημόσιας Τάξης αποδίδει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, την άμεση σύλληψη του φερόμενου ως βιαστή του Παλαιού Φαλήρου, μιλώντας απόψε το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση της 12χρονης και τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων.

«Ήταν θέμα τιμής για το Υπουργείο και την Αστυνομία η σύλληψη του 45χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό μιας κοπέλας στο Παλαιό Φάληρο», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί σε οποιαδήποτε γειτονιά της Αττικής και σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, να βιάζεται ένα κορίτσι, να βιάζεται μία γυναίκα. Αυτές οι καταστάσεις αντιμετωπίζονται δραστικά και αποτελεσματικά. Με την Αλβανία έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία σε αστυνομικό επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και σε επίπεδο υπουργών Δημόσιας Τάξης. Αυτό φάνηκε όταν προέκυψε το πρόβλημα με τον 45χρονο που είχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο σε αυτή την υπόθεση και σε άλλες υποθέσεις: Κανένα έγκλημα δεν πρόκειται να μένει αδιερεύνητο και ανεξιχνίαστο και ό,τι χρειαστεί να κάνουμε θα το κάνουμε, προκειμένου οι δράστες, οι φερόμενοι ως δράστες, να οδηγούνται στη δικαιοσύνη».

Για την υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια ανέφερε: «Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος. Οι δράστες, οι ένοχοι θα αποδοθούν στη Δικαιοσύνη και αυτό γίνεται με πολύ συγκροτημένο, οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο απ’ την πρώτη στιγμή από την Ελληνική Αστυνομία. Εδώ και λίγες βδομάδες, η έρευνα είναι στα χέρια της ανακριτικής αρχής, η οποία κατευθύνει τις έρευνες με πολύ αποτελεσματικό τρόπο και πάντοτε με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας». Και πρόσθεσε με έμφαση: «Και κάτι που πρέπει να μείνει ως βασικό μήνυμα σε αυτή την υπόθεση. Είναι απολύτως αδιάφορα τα πολιτικά πιστεύω ή κάθε είδους κομματικές ταυτότητες των ανθρώπων οι οποίοι έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Όποιοι κι αν είναι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την Ελληνική Αστυνομία, για την κυβέρνησή μας, ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους απαρέγκλιτα, χωρίς εξαίρεση, χωρίς διάκριση. Είναι μια βαθιά λαθεμένη αντίληψη το να κομματικοποιεί κανείς τη δυστυχία που έχει βιώσει ένα παιδί δώδεκα χρονών, που βιάστηκε και κακοποιήθηκε με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο».

Ακόμη για τις καταλήψεις ο υπουργός είπε ότι υπάρχει σχεδιασμός που υλοποιείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, για την εκκένωση υπό κατάληψη δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων σε όλη τη χώρα και διεξάγονται οι επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση των χώρων στους ιδιοκτήτες τους, όπως έγινε και στη Λάρισα και το κτίριο αποδόθηκε στον δήμο για να λειτουργήσει το δημοτικό γηροκομείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα