back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Αυστραλία: Πέντε λιοντάρια κατάφεραν να αποδράσουν για λίγο από τον περίβολό τους

Διαβάστε επίσης

Πέντε λιοντάρια κατάφεραν να αποδράσουν για λίγο από τον περίβολό τους στον Ζωολογικό Κήπο Ταρόνγκα του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, ωθώντας τους υπευθύνους να σημάνουν συναγερμό “Κωδικού Ένα” και να οδηγήσουν εσπευσμένα τους επισκέπτες του προγράμματος διανυκτέρευσης του κήπου “Roar and Snore” (Βρυχηθμός και Ροχαλητό) σε ασφαλές μέρος.

Ο συναγερμός σήμανε όταν οι κάμερες παρακολούθησης έδειξαν ένα αρσενικό λιοντάρι, τον Άτο, και τέσσερα κουτάβια να κυκλοφορούν έξω από τον περιφραγμένο περίβολό τους στις 06:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδος χθες, Τρίτη), μολονότι εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε χώρο που χωρίζεται από τον υπόλοιπο κήπο με φράχτη ύψους άνω του 1,8 μέτρου.

Οι φύλακες του ζωολογικού κήπου χρησιμοποίησαν αναισθητικό και μετέφεραν το ένα μικρό λιοντάρι πίσω στον περιφραγμένο χώρο τους στον κήπο, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα πήραν τον δρόμο της επιστροφής με τη θέλησή τους.

Ο ζωολογικός κήπος ανακοίνωσε ότι η αντίδρασή του έκτακτης ανάγκης ενεργοποιήθηκε σε λιγότερο από 10 λεπτά μετά την απόδραση των λιονταριών από τον περίβολό τους. Τα λιοντάρια είχε επιβεβαιωθεί ότι είχαν επιστρέψει στον περιφραγμένο χώρο τους ως τις 09:00 πμ, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί σε ανθρώπους ούτε ζώα και ο ζωολογικός κήπος άνοιξε κανονικά.

“Ο ζωολογικός κήπος έχει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας για περιστατικά τέτοιου είδους και υπήρξε άμεση κινητοποίηση”, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου Ταρόνγκα Σάιμον Ντάφι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η αστυνομία εκλήθη στον ζωολογικό κήπο και το προσωπικό έσπευσε να οδηγήσει σε ασφαλές μέρος τους επισκέπτες του προγράμματος “Roar and Snore”.

“Ήρθαν τρέχοντας μέσα στην περιοχή με τις σκηνές και έλεγαν ‘πρόκειται για Κωδικό Ένα, βγείτε από την σκηνή σας και τρέξτε, ελάτε τώρα και αφήστε τα πράγματά σας'”, δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Μάγκνους Πέρι, ένας από τους επισκέπτες, καθώς έφευγε με την οικογένειά του από τον κήπο.

Στον χώρο για τα λιοντάρια του Ζωολογικού Κήπου Ταρόνγκα εκτίθενται ο Άτο και η Μάγια και τα πέντε λιονταράκια τους –ο Χάρι και ο Λουζούκο και η Μαλίκα, η Ζούρι και η Αγιάνα. Η Μάγια και η Αγιάνα παρέμειναν στον περιφραγμένο χώρο τους την ώρα που η υπόλοιπη οικογένεια είχε βγει εκτός.

Ο ζωολογικός κήπος δεν γνωρίζει προς το παρόν πώς κατάφεραν να δραπετεύσουν τα λιοντάρια και ξεκίνησε επίσημη έρευνα για το περιστατικό.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα