back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Παραμένουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Στην άνοδο του Κηφισού τα εντονότερα προβλήματα από το Μοσχάτο μέχρι την Λένορμαν λόγω τροχαίου και στην κάθοδο από Κηφισιά μέχρι Νέα Ιωνία. Χαμηλές ταχύτητες στην παραλιακή στο ρεύμα ανόδου από το Ελληνικό μέχρι το Φάληρο. Κίνηση στον Καρέα και στην κάθοδο της Κηφισίας.

Στις πρόσφατες τοποθετήσεις του ΟΗΕ και του State Department αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, απαντώντας στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που απειλεί την Τουρκία. «Αντιλαμβάνομαι τον τουρκικό εκνευρισμό, η τελευταία τοποθέτηση των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ όσον αφορά το τουρκολιβυκό “μνημόνιο” και την εγκυρότητά του είναι προφανές ότι έχει δημιουργήσει έντονη νευρικότητα στην τουρκική πλευρά», υποστήριξε ο κ. Δένδιας από το Νίγηρα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Διατηρούμε το δικαίωμα να αποσυρθούμε από τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα αν το Κίεβο αθετήσει τις δεσμεύσεις του», προειδοποίησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax- ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις από την ουκρανική πλευρά ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι δεν θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς. Προηγουμένως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι έλαβε γραπτές εγγυήσεις από την ουκρανική πλευρά, oι οποίες -όπως τόνισε- για την ώρα κρίνονται επαρκείς. Κατά 6% μειώθηκε άμεσα στις αγορές η τιμή του σιταριού. Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί πλήρως να αποτρέψει τον πυρηνικό πόλεμο και ότι η αποφυγή μιας πυρηνικής σύγκρουσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων του κόσμου είναι η πρώτη της προτεραιότητα.

Στους 20 ανήλθαν οι νεκροί από το ναυάγιο στο στενό του Καφηρέα. 12 μετανάστες διασώθηκαν ενώ 36 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο σκάφος που βυθίστηκε επέβαιναν 68 άτομα. Σε εξέλιξη οι έρευνες του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή.

Στις φυλακές Τρίπολης πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, καθώς στη κατοχή του βρέθηκε πορνογραφικό υλικό με ανήλικους. Τη διακοπή κάθε συνεργασίας με τον συγγραφέα ανακοίνωσαν οι εκδόσεις “ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ”.

Σοκάρουν τα στοιχεία της παιδικής κακοποίησης στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, την τελευταία 5ετία έχουν καταγραφεί χίλια εκατό δέκα οκτώ περιστατικά. Το Σχέδιο, που είναι σε δημόσια διαβούλευση έως τις 9 Νοεμβρίου, έχει ως στόχο τη διευκόλυνση της καταγγελίας του εγκλήματος και την έγκαιρη διάσωση των θυμάτων που συχνά υποφέρουν σιωπηλά επί χρόνια, τη μείωση των πραγματικών κρουσμάτων με αύξηση της διοικητικής και κοινωνικής επαγρύπνησης και την αναπροσαρμογή των θεσμικών διαδικασιών ώστε να λειτουργούν υποστηρικτικά προς το παιδί-θύμα και την οικογένειά του. Για ένα σχέδιο που βάζει τάξη στην πολυνομία, αίρει ασάφειες και εναρμονίζει διάσπαρτες διατάξεις με σκοπό την προστασία των ανηλίκων από την σεξουαλική κακοποίηση έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επέκρινε, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κακοποίηση της 12χρονης, σχολιάζοντας ότι “αυτούς που επί μέρες τολμούσαν να τοποθετούν κομματικά πρόσημα σε τέτοιου είδους πράξεις, τους χαστούκισε ο ίδιος ο καθρέφτης”. “Ο πρωθυπουργός που ταυτίστηκε με την προσπάθεια συγκάλυψης του καταδικασμένου για βιασμό ανήλικου Δημήτρη Λιγνάδη, που έλεγε στον συνεργάτη του κ. Νίκο Γεωργιάδη «μείνε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεφουσκώσει το θέμα» έχει το θράσος να ζητά και τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ”, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. “Η αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης απαιτεί σοβαρότητα και συναίνεση και όχι fast track διαδικασίες για επικοινωνιακούς λόγους”, επισήμανε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Θεανώ Φωτίου, χαρακτηρίζοντας ευχολόγιο το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, καθώς, όπως ανέφερε, δεν κοστολογούνται πουθενά οι 75 δράσεις που προβλέπονται. Για “σχέδιο καλών προθέσεων, από το οποίο, όμως, λείπει η κοστολόγηση” έκανε λόγο και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, Το Σχέδιο δεν μπορεί να δώσει απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα ποιοι είναι οι κοινωνικοί παράγοντες που αφήνουν απροστάτευτα τα παιδιά και γεννούν τους δράστες-τέρατα, δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην Τουρκία, από αύριο έως τις 5 Νοεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ θα επισκεφθεί και τα Δαρδανέλια.

Ξεκινά από τον ΕΟΠΥΥ, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων για τα ύποπτα γονίδια που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο μαστού και ωοθηκών.

Στη μία το πρωί ώρα Ελλάδας, ο αμερικανός πρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών που θα διενεργηθούν στις ΗΠΑ την ερχόμενη Τρίτη. Η ομιλία, σύμφωνα με πηγές των Δημοκρατικών, θα επικεντρωθεί στην “απειλή των αρνητών των εκλογικών αποτελεσμάτων και όσων αναζητούν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στις εκλογές και τη δημοκρατία” -σαφής αναφορά στην άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ και των υποστηρικτών του να αποδεχθούν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020, η οποία οδήγησε στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, αραιές νεφώσεις εως το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα