back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Την αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης για τέταρτη συνεχόμενη φορά, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αγορών.
Τα επιτόκια ανέβηκαν στο εύρος του 3,75% με 4%, στο υψηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο του 2008, την ώρα που ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι στα υψηλά 40 ετών, τον Σεπτέμβριο έκλεισε στο 8,2%..

Το θέμα των ελληνοτουρκικών και την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης, η οποία προκαλείται από τις επιθετικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων για αμφισβήτηση κυριαρχικών εδαφών της Ελλάδας, όπως τα νησιά του Αιγαίου, αναμένεται να θέσει σύμφωνα με νατοικές πηγές, ο γγ της βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος από αύριο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με τους Υπουργούς Εξωτερικών και άμυνας Τσαβούσογλου και Ακάρ. Την Παρασκευή θε έχει συνεργασία με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.
Βασικός στόχος της επίσκεψης είναι η επικύρωση της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Προηγουμένως στις νέες προκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι η Ελλάδα είναι αυτή που απειλεί την Τουρκία, απάντησε ο Νίκος Δένδιας λέγοντας χαρακτηριστικά: «αντιλαμβάνομαι τον τουρκικό εκνευρισμό, η τελευταία τοποθέτηση των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσον αφορά το τουρκολιβυκό “μνημόνιο” και την εγκυρότητά του είναι προφανές ότι έχει δημιουργήσει έντονη νευρικότητα στην τουρκική πλευρά».

«Διατηρούμε το δικαίωμα να αποσυρθούμε από τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα αν το Κίεβο αθετήσει τις δεσμεύσεις του», προειδοποίησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις από την ουκρανική πλευρά ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι δεν θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς. Η εξαγωγή των σιτηρών απασχόλησε και τη σημερινή επικοινωνία Ερντογάν Ζελένσκι, με τον Ουκρανό πρόεδρο να ευχαριστεί τον Ερντογάν για την ενεργή συμμετοχή του στην διατήρηση της συμφωνίας και για την αταλάντευτη στήριξή του στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το γραφείο του τούρκου προέδρου, ο Ερντογάν επισήμανε στον Ζελένσκι ότι οι διπλωματικές προσπάθειες πρέπει να ενταθούν με στόχο τον τερματισμό του πολέμου μέσω μίας δίκαιης λύσης, σύμφωνα με τον πρακτορείο Reuters.

Στους 20 ανήλθαν οι νεκροί από το ναυάγιο στο στενό του Καφηρέα. 12 μετανάστες διασώθηκαν ενώ 36 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο σκάφος που βυθίστηκε επέβαιναν 68 άτομα. Σε εξέλιξη οι έρευνες του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή.

Στις φυλακές Τρίπολης πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, καθώς στη κατοχή του βρέθηκε πορνογραφικό υλικό με ανήλικους.
Σε ανακοίνωση τους, οι εκδόσεις Καστανιώτη τονίζουν μεταξύ άλλων ότι διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία.

Χίλια εκατό δέκα οκτώ περιστατικά παιδικής κακοποίησης έχουν καταγραφεί στη χώρα μας την τελευταία πενταετία, όπως είπε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την παρουσίαση στην Βουλή του Εθνικού Σχεδίου για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση. Σύμφωνα με το Σχέδιο, που είναι σε δημόσια διαβούλευση έως τις 9 Νοεμβρίου, στόχοι μεταξύ άλλων είναι η διευκόλυνση της καταγγελίας του εγκλήματος και η έγκαιρη διάσωση των θυμάτων που συχνά υποφέρουν σιωπηλά επί χρόνια και η μείωση των πραγματικών κρουσμάτων με αύξηση της διοικητικής και κοινωνικής επαγρύπνησης.

Άλλοι δυο άνδρες 53 και 33 ετών εμφανίστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση της 12χρονης που κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Ανέφεραν ότι είναι χρήστες διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, πλην όμως, ουδέποτε έχουν συνομιλήσει ή συναντηθεί με ανήλικο άτομο. Αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Άμπιι Άχμεντ δεσμεύτηκε απόψε ότι η κυβέρνησή του θα τηρήσει την ειρηνευτική συμφωνία που υπέγραψε σήμερα για να τερματιστεί, έπειτα από δύο χρόνια, η πολύνεκρη σύρραξη με τους αντάρτες της επαρχίας Τιγκράι.
Την ελπίδα ότι θα ανοίξει ο δρόμος για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, ο οποίος χαιρέτισε την ειρηνευτική συμφωνία.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, αραιές νεφώσεις εως το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα