back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ερντογάν σε Ζελένσκι: Στόχος ο τερματισμός του πολέμου με μία δίκαιη λύση

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

“Ευχαρίστησα τον πρόεδρο Ερντογάν για την ενεργή συμμετοχή του στην διατήρηση της συμφωνίας για την εξαγωγή σιτηρών και για την αταλάντευτη στήριξή του στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Συζητήσαμε περαιτέρω βήματα για την επιστροφή αιχμαλώτων πολέμου και πολιτικών κρατουμένων. Βασίζομαι στην στήριξη της Τουρκίας”, έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με το γραφείο του Τούρκου προέδρου, ο Ερντογάν επεσήμανε στον Ζελένσκι ότι η ικανότητα της Ουκρανίας και της Ρωσία να πωλούν σιτηρά είναι καθοριστικής σημασίας για ολόκληρο τον πλανήτη.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι διπλωματικές προσπάθειες πρέπει να ενταθούν με στόχο τον τερματισμό του πολέμου μέσω μίας δίκαιης λύσης, σύμφωνα με τον πρακτορείο Reuters.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ATV ο Ερντογάν είπε ότι ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς έχει αλλάξει στάση και τώρα λέει ότι πρέπει να βρεθεί κοινό έδαφος με τον Πούτιν ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ακόμη ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε απόψε ότι συζήτησε με τον Ουκρανό ομόλογό του  την αποστολή σιτηρών σε χώρες της Αφρικής, αφού η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επανέρχεται στη συμφωνία για την εξαγωγή τροφίμων από ουκρανικά λιμάνια.

Ανέφερε, ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν του πρότεινε να σταλούν πρώτα τα σιτηρά σε χώρες όπως το Τζιμπουτί, η Σομαλία και το Σουδάν, σχολιάζοντας ότι οι άνθρωποι εκεί λιμοκτονούν.

«Η κατάσταση εκεί δεν είναι καθόλου καλή. Αν υπάρξει πρόβλημα σε άλλες αφρικανικές χώρες, θα κάνουμε αυτές τις αποστολές. Το συζητήσαμε με τον Ζελένσκι απόψε», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δομίνα Διαμαντοπούλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα