back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Παγώνη: Οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

Διαβάστε επίσης

Την έντονη αντίθεσή της ΕΙΝΑΠ στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και ειδικά στο άρθρο 10 το οποίο καθορίζει τις επαγγελματικές σχέσεις των ιατρών ΕΣΥ, εξέφρασε η Πρόεδρος της ‘Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, τάχθηκε εναντίον της ρύθμισης βάσει της οποίας δίνεται η δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν και ιδιωτικό έργο εκτός νοσοκομείου.

«Για εμάς, υπάρχει πολύ σημαντικό ζήτημα σχετικά με το συγκεκριμένο άρθρο το οποίο προβλέπει ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί θα μπορούν να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο δύο φορές την εβδομάδα ή να πηγαίνουν σε κάποια ιδιωτική κλινική. Εδώ και χρόνια, η θέση της ΕΙΝΑΠ είναι ότι οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Tο να βγαίνουν εκτός νοσοκομείου δύο φορές την εβδομάδα, όπως προβλέπει το εν λόγω νομοσχέδιο, προκειμένου να αυξήσουν το μισθό τους, δεν αποτελεί για εμάς δικαιολογία. Αυτά τα χρήματα θα πρέπει να τα πάρουν με τις προσφυγές που έχουν κάνει και κερδίσει στο μισθολόγιό τους», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Αν ο κάθε γιατρός μπαινοβγαίνει καθημερινά στα νοσοκομεία για να πάει στην ιδιωτική κλινική και να επιστρέψει, θα υπάρξει πρόβλημα με τις εφημερίες, τα τακτικά ιατρεία και δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα τμήματα».

Όπως επισήμανε η κ. Παγώνη, η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις, θα μετατρέψει τους ασθενείς σε πελάτες των μεγάλων κλινικών της ιδιωτικής Υγείας.

Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχουν μεγάλες λίστες στα τακτικά ιατρεία και χειρουργεία, στις δημόσιες δομές και στα νοσοκομεία, οι οποίες ξεπερνούν κάθε όριο και εκτίμησε ότι είναι αναγκαία η χρηματοδότηση των νοσοκομείων, η αύξηση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού καθώς και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να ενισχυθεί το ΕΣΥ.

Ως προς αυτό το ζήτημα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, υπογράμμισε την ανάγκη «να ”τρέξουν” με γοργούς ρυθμούς οι προκηρύξεις ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι κρίσεις των γιατρών και να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα