back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Α. Σταματιάδη: Έκθεση επαυξημένης πραγματικότητας στον Εθνικό Κήπο με σύγχρονα έργα τέχνης ορατά… μέσω της τεχνολογίας!

Διαβάστε επίσης

H Outset Greece σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Εθνικό Κήπο, για το διάστημα 2022-2023, την πιο πρωτοποριακή και εκτεταμένη μέχρι σήμερα έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), τη διεθνή έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Seeing The Invisible».

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η διευθύντρια της Outset Greece Άρτεμις Σταματιάδη εξήγησε πώς ο επισκέπτης της έκθεσης η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με βοτανικούς κήπους παγκοσμίως, μπορεί μέσω της δωρεάν εφαρμογής Seeing the Invisible, για κινητά και tablets, να εντοπίσει τα έργα τέχνης που βρίσκονται διάσπαρτα στο εσωτερικό του Εθνικού Κήπου και τα οποία είναι ορατά μόνο μόνο μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, με τη βοήθεια της προτεινόμενης διαδρομής που εμφανίζει ο χάρτης της.

«Η συγκεκριμένη έκθεση η οποία ξεκίνησε το 2021 με την πρωτοβουλία των Βοτανικών Κήπων της Ιερουσαλήμ, αποτελεί μια πρόταση για διέξοδο από τη καθημερινότητά μας, με ασφάλεια, σε βοτανικούς κήπους σε όλον τον κόσμο. Στόχος ήταν εν μέσω πανδημίας να ξαναβρεθούν οι άνθρωποι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα , να δουν κάτι εντελώς πρωτοπόρο με τη χρήση της τεχνολογίας και του πολιτισμού», ανέφερε.

Σύμφωνα με την κ. Σταματιάδη, η βασική θεματική της έκθεσης επικεντρώνεται στη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον, εξερευνώντας τα όρια και τις συνδέσεις μεταξύ τέχνης, τεχνολογίας και φύσης.

«Στον Εθνικό Κήπο παρουσιάζονται συνολικά 14 διαδραστικά έργα τέχνης και ο επισκέπτης, όταν τα ανακαλύψει, θα μπορεί να περπατήσει ανάμεσά τους ή να αλλάξει τη μορφή τους αλλά και να αλληλοεπιδράσει και να βγάλει φωτογραφίες με τα έργα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή», εξήγησε.

Επισήμανε δε, ότι η έκθεση η οποία παρουσιάζεται συγχρόνως σε δέκα βοτανικούς κήπους σε όλο τον κόσμο, έχει μια επιπλέον καινοτομία στην Ελλάδα καθώς μετά από ανάθεση ενός νέου έργου σε μία Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, ο Εθνικός Κήπος είναι ο μοναδικός κήπος που συμμετέχει στο εν λόγω project και ο οποίος παρουσιάζει το 14ο έργο, τη «Νέα Ζωή» της Λουκίας Αλαβάνου.

«Το τοπίο στον Εθνικό Κήπο είναι μοναδικό. Η ομορφιά της πολιτισμού και της έκθεσης που διοργανώσαμε έγκειται στο γεγονός ότι επαναφέρει το ενδιαφέρον σε μέρη που τα βλέπεις και τα ζεις με διαφορετικό τρόπο. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για τον τουρισμό να υλοποιούνται μεγάλα εγχειρήματα στην πόλη μας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και γι αυτό, μαζί με τον Δήμο Αθηναίων, αγκαλιάσαμε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία», πρόσθεσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα