back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καζακστάν: Δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο, 4 νεκροί, ισάριθμοι τραυματίες, ένας αγνοούμενος

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν εξερράγη αέριο σε στοά ορυχείου άνθρακα στο κεντρικό τμήμα του Καζακστάν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της μεγαλύτερης κεντρασιατικής χώρας.

«Στο Σαχτίνσκ, στο ορυχείο Λένιν, που ανήκει στην ArcelorMittal, ξαφνική έκλυση αερίου κατά τη διάρκεια διάνοιξης φρέατος αποστράγγισης είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων εργαζόμενων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Ρουσλάν Ιμανκούλοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλοι «τέσσερις εργαζόμενοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ένας αναζητείται ακόμη και 106 απομακρύνθηκαν» από το ορυχείο.

Ο κυβερνήτης στην περιφέρεια Καραγκάντα, βιομηχανικό κέντρο πλούσιο σε πρώτες ύλες, μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του, προσθέτοντας πως η αστυνομία άρχισε να διενεργεί έρευνα.

Το Καζακστάν, άλλοτε σοβιετική δημοκρατία, η μεγαλύτερη οικονομία της Κεντρικής Ασίας, διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου, αερίου, καθώς και ουρανίου, μαγγανίου, σιδήρου, χρωμίου και άνθρακα.

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία και μεταλλεία είναι αρκετά συχνά στη χώρα, εξαιτίας των πεπαλαιωμένων υποδομών, πολλές από τις οποίες ανάγονται στη σοβιετική εποχή, και εξαιτίας της συχνά πλημμελούς τήρησης των κανονισμών ασφαλείας.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα