back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πυροβολισμό δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν

Διαβάστε επίσης

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαμ τραυματίστηκε στο πόδι, όταν η οχηματοπομπή του δέχθηκε πυρά στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε ένα βοηθός.

Μέλος του κόμματος του Χαν, του Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), δήλωσε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης εν μέσω πληροφοριών ότι ένας σκοτώθηκε.

«Ένας άνδρας άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο Ιμράν Χαν τραυματίστηκε επίσης», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Άσαντ Ούμαρ. Ο Χαν διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι σταθερή.

Η επίθεση σημειώθηκε στη Βαζιραμπάντ, σχεδόν 200 χλμ. από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Πρώην παίκτης του κρίκετ, ο Χαν, 70 ετών, ήταν επικεφαλής μιας πορείας διαμαρτυρίας στο Ισλαμαμπάντ για να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην οχηματοπομπή.

Μια σφαίρα τον χτύπησε στην κνήμη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του PTI, Φάουαντ Τσόντρι.

«Ο Ιμράν Χαν και ο (συνάδελφός του στο κόμμα) Φάιζαλ Τζάβεντ φέρουν τραύματα από σφαίρες. Μια σφαίρα χτύπησε τον Ιμράν Χαν στην κνήμη. Και οι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Τσόντρι στο Ρόιτερς.

Ο Τζάβεντ, που είχε κηλίδες αίματος στα ρούχα, δήλωσε στο Geo TV από το νοσοκομείο πως «αρκετοί συνάδελφοί μας τραυματίστηκαν. Ακούσαμε πως ένας από αυτούς είναι νεκρός».

Ένας άλλος σύμβουλος του Χαν, ο Ραούφ Χάσαν, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε πως ένας δράστης σκοτώθηκε και πως ένας δεύτερος συνελήφθη από την αστυνομία.

Ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ καταδίκασε το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς και διέταξε τον υπουργό Εσωτερικών να επιδιώξει τη διεξαγωγή άμεσης έρευνας.

Αφότου εκδιώχθηκε τον Απρίλιο με κοινοβουλευτική ψήφο, ο Χαν πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε όλο το Πακιστάν εναντίον της κυβέρνησης.

Από την Παρασκευή, ο Χαν έχει τεθεί επικεφαλής μιας “μεγάλης πορείας” προς την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Κάθε μέρα από την έναρξη αυτής της πορείας ο Χαν ανεβαίνει σε ένα κοντέινερ σε ένα φορτηγό για να απευθυνθεί σε χιλιάδες υποστηρικτές στις πόλεις απ΄όπου διέρχεται η πορεία.

«Θέλω όλοι σας να συμμετάσχετε. Δεν πρόκειται για πολιτικό ή προσωπικό όφελος ή για ανατροπή της κυβέρνησης… αλλά για να φέρουμε πραγματική ελευθερία στη χώρα», ανέφερε ο Χαν σε ένα μήνυμα μέσω βίντεο την παραμονή της πορείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα