back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το πάρκινγκ και τα κατειλημμένα πεζοδρόμια το βασικό πρόβλημα των Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Το πάρκινγκ και τα κατειλημμένα πεζοδρόμια φαίνεται ότι είναι το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα που προτάσσουν ως βασικό ζήτημα προς άμεση λύση οι κάτοικοι της Αθήνας,

Η πλειονότητα όσων μίλησαν ανέφεραν ότι τόσο το πάρκινγκ και το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι αγκάθι στην καθημερινότητα τους ενώ μαρτύριο αποτελεί για ηλικιωμένους και γονείς που έχουν τα καροτσάκια των παιδιών τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια. Η κατάληψη αυτή ελλοχεύει κινδύνους για τους πεζούς που αναγκάζονται να βγουν στις λεωφόρους ρισκάροντας να παρασυρθούν από διερχόμενα αυτοκίνητα.

Η έλλειψη πρασίνου, τα πάρκα οι παιδικές χαρές και η καθαριότητα στους δρόμους βρίσκονται στη 2η θέση των βασικών προβλημάτων των Αθηναίων ενώ παράπονα εκφράζουν και για τα αποχετευτικά φρεάτια που όπως λένε παραμένουν φραγμένα από σκουπίδια με αποτέλεσμα πολλά σημεία των δρόμων σε νεροποντή να πλημμυρίζουν. Ωστόσο, εκτός των τεχνικών προβλημάτων που αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ κατά κοινή ομολογία ειδικά των συνταξιούχων το μεγαλύτερο πρόβλημα τους σε επίπεδο καθημερινής διαβίωσης είναι η ακρίβεια και οι οικονομικές δυσκολίες αφού όπως υποστηρίζουν οι τιμές ανεβαίνουν και οι συντάξεις τους έχουν μειωθεί με αποτέλεσμα να διαβιώνουν πολύ δύσκολα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο που προέκυψε από το ρεπορτάζ σχετικά με τα κυριότερα προβλήματα που η Δημοτική αρχή καλείται να δώσει λύση,  ήταν η αδιαφορία και η άρνηση των ερωτώμενων πολιτών να απαντήσουν, υποστηρίζοντας  ότι η πολιτεία δεν πρόκειται να ακούσει τα λόγια τους γιατί αδιαφορεί αφήνοντας πίσω τα ουσιώδη καθημερινά προβλήματα των κατοίκων της πόλης.

Σπύρος Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα