back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Μειωμένη εμφανίζεται η εμπιστοσύνη των Γάλλων προς τον Εμανουέλ Μακρόν

Διαβάστε επίσης

Το ποσοστό των Γάλλων που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στο 32% και είναι το μικρότερο από την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του πολιτικού βαρόμετρου της εταιρίας ερευνών Elabe που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Les Échos.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως έπειτα από μια πτώση δύο μηνών ο βαθμός εμπιστοσύνης των Γάλλων πολιτών στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει να σταθεροποιείται, ωστόσο η κατάσταση παραμένει ανησυχητική.

Το μερίδιο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Γάλλου προέδρου ανακάμπτει λίγο μεταξύ των πολιτικά μετριοπαθών Γάλλων πολιτών, οι οποίοι εκτιμούν θετικά τα μέτρα που έλαβε η γαλλική κυβέρνηση στην προσπάθεια να διατηρήσει την αγοραστική τους δύναμη ενόψει των αυξανόμενων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας.

Αντίθετα, ο Μακρόν συνεχίζει να χάνει έδαφος στους πιο προνομιούχους κύκλους. Το ποσοστό εμπιστοσύνης μειώθηκε άλλες 9 μονάδες μεταξύ των στελεχών των επιχειρήσεων τον Νοέμβριο, πέφτοντας στο 37%, ενώ έχει υποχωρήσει κατά 16 μονάδες μέσα σε τρεις μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα