back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Π. Κόκκαλης: Κόλαφος για την κυβέρνηση οι δηλώσεις της Επιτροπής Pega για τις παρακολουθήσεις

Διαβάστε επίσης

Τη διαλεύκανση των υποθέσεων παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων είτε με νόμιμες επισυνδέσεις, είτε με τη χρήση παράνομων λογισμικών, πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, ζήτησαν τα μέλη της επιτροπής PEGA του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που ερευνούν υποθέσεις παρακολούθησης πολιτών σε κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Αλεξάνδρα Βουδούρη και Αθηνά Κορλίρα  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης επέκρινε την κυβέρνηση για τη στάση της και τόνισε πως κατά δήλωση των μελών της Επιτροπής «φεύγουν με περισσότερα ερωτήματα από αυτά που είχαν όταν ήρθαν». 
Αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση και για τη χώρα γενικά, η δήλωση της εισηγήτριας της Επιτροπής Pega ότι αν ήταν στη θέση του πρωθυπουργού θα ήθελε να διαλυθούν όλες οι υποψίες που υπάρχουν γιατί είναι θέμα εμπιστοσύνης και ότι οι ελληνικές εκλογές είναι ευρωπαϊκές και θα πρέπει να διαλευκανθεί το ζήτημα ποιος χρησιμοποιεί το Predator» υπογράμμισε ο κ. Κόκκαλης .

«Γνωρίζουμε πως κάποιος χρησιμοποιεί το predator στην Ελλάδα, έχουμε πάρα πολλές αναφορές ανθρώπων που έχουν παρακολουθηθεί και δεν έχουμε κάποια διερεύνηση δικαστική για το ποιος είναι αυτός που το παρακολουθεί»,τόνισε.

Τέλος αναφορικά με την επιλογή Ανδρουλάκη να μην καταθέσει αλλά να στείλει υπόμνημα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Ο κ. Ανδρουλάκης είχε καταθέσει τα πάντα στο Στρασβούργο, η Επιτροπή όφειλε να τον καλέσει και επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είχε να εισφέρει με την παρουσία του σε κάτι άλλο, γι αυτό κατέθεσε σε υπόμνημα όσα είχε καταθέσει στο Στρασβούργο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα