back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πακιστάν: Ο Ιμράν Χαν κατηγορεί τον πρωθυπουργό Σαρίφ και τον ΥΠΕΣ για την απόπειρα δολοφονίας του

Διαβάστε επίσης

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν κατηγόρησε σήμερα τον διάδοχό του στην κυβέρνηση Σεχμπάζ Σαρίφ, τον υπουργό Εσωτερικών Ράνα Σαναουλάχ και έναν υψηλόβαθμο στρατιωτικό αξιωματούχο ότι σχεδίασαν την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του.

«Αυτοί οι τρεις αποφάσισαν να με σκοτώσουν» είπε ο Χαν σε ένα μήνυμα που μεταδόθηκε από το κανάλι του κόμματός του στο YouTube.

Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Χαν, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λαχόρης, μετά την επίθεση της Πέμπτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι οι δράστες ήταν δύο και άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών που έκαναν πορεία προς την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, με επικεφαλής τον ίδιο. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 11 τραυματίστηκαν.

Ο Χαν δεν παρουσίασε καμία απόδειξη που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς του. Πρόσθεσε όμως ότι θα συνεχίσει την πορεία προς το Ισλαμαμπάντ αφού αναρρώσει από τα τραύματά του.

Ο πρώην σταρ του κρίκετ βρίσκεται «σε σταθερή κατάσταση και είναι καλά» στο νοσοκομείο της Λαχόρης όπου νοσηλεύεται, όπως δήλωσε σήμερα ο γιατρός του.

Ο 70χρονος Χαν ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή μια «μεγάλη πορεία» προς το Ισλαμαμπάντ στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες υποστηρικτές του, με αίτημα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, το πρώτο βήμα για να επανέλθει στην εξουσία.

Κατά την επίθεση δέχθηκε τουλάχιστον μία σφαίρα στο δεξί πόδι, όταν ένας άνδρας άρχισε να πυροβολεί με αυτόματο όπλο εναντίον του κοντέινερ που ήταν τοποθετημένο σε ένα φορτηγό, από το οποίο ο Χαν συνηθίζει να απευθύνεται στο πλήθος από την αρχή της πορείας.

Η απόπειρα δολοφονίας σημειώθηκε στην Ουαζιραμπάντ, περίπου 170 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα