back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θεοδωρικάκος: Μείωση της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας σε σχέση με την προ πανδημίας περίοδο

Διαβάστε επίσης

Μεσοσταθμιστική μείωση μεγαλύτερη του 25% σε σχέση με την προ πανδημίας περίοδο, εμφανίζει στη χώρα μας η μεσαία και χαμηλή εγκληματικότητα που αφορά τη μέση ελληνική οικογένεια, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Χάρη Καστανίδη, ο κ.Θεοδωρικάκος τόνισε ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα παρά τη μεγάλη ροπή σε ακραίες και επιθετικές συμπεριφορές,όπως η ενδοοικογενειακή βία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός στο τεράστιο – όπως το χαρακτήρισε -θέμα της παράνομης μετανάστευσης,«που αποτελεί σημαντικό παράγοντα εγκληματικότητας», λέγοντας ότι ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων κατευθύνεται σε συνοριοφύλακες, καθώς ακόμη και σήμερα η πίεση στον Έβρο είναι πολύ μεγάλη.
«Φέτος έχουμε σταματήσει 220.000 μετανάστες ,ενώ έχουν συλληφθεί 35.000 παράνομοι μετανάστες και περισσότεροι από 1.200 παράνομοι διακινητές», ανέφερε ο υπουργός.

Για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ο κ.Θεοδωρικάκος, ενημέρωσε ότι οι ΟΠΠΙ περιπολούν χωρίς τη συνοδεία των ΜΑΤ στους περιβάλλοντες χώρους των ιδρυμάτων, υπογραμμίζοντας ότι χρησιμότητά τους είναι πολλαπλή και αποσκοπεί στην ασφάλεια των παιδιών μας.

Από την πλευρά του, ο κ.Καστανίδης μίλησε για απουσία σοβαρής αντεγκληματικής πολιτικής και για κάθετη μείωση του ποσοστού εξιχνίασης των ανθρωποκτονιών,με τον υπουργό πάντως, να λέει ότι το 2022 οι εξιχνιάσεις σε δολοφονίεςκαι απόπειρες δολοφονιών,άγγιξε το 90%.

Ο κ.Θεοδωρικάκος απάντησε στη Βουλή και σε άλλη επίκαιρη ερώτηση,αυτή του Γιώργου Καμίνη από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τη νεανική παραβατικότητα.
«Τα φαινόμενα εφηβικής και νεανικής παραβατικότητας βαίνουν διεθνώς αυξανόμενα», παρατήρησε ο υπουργός,επισημαίνοντας ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί τη συνεργασία της οικογένειας, της γειτονιάς, του σχολείου, της αυτοδιοίκησης και της αστυνομίας. Ο υπουργός, πάντως, εξήρε το ρόλο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λέγοντας ότι στην περίπτωση του συγγραφέα παιδικών βιβλίων,η αποκάλυψη της εγκληματικής του δραστηριότητας έγινε με βάση αναβαθμισμένο λογισμικό που διαθέτει η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Από την πλευρά του, ο κ.Καμίνης επισήμανε ότι η νεανική παραβατικότητα είναι ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζεται από διαταξικότητα, καθώς απασχολεί όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα