back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε κατοίκους περιοχών στη Δυτική Ελλάδα, το Νότιο Ιόνιο και την Μεσσηνία προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες, ενόψει της έλευσης της κακοκαιρίας Εύα.

Τους καλεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Σε πλήρη ετοιμότητα και αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, όπως και οι δήμοι όλης της χώρας.   

Σε 16 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων, μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών που αντιδρούν στη δημιουργία σταθμού του Μετρό στην περιοχή.   

Την Ελλάδα κατηγόρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας ότι ευθύνεται για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης. Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η Άγκυρα δεν θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ παρά μόνο αφού ληφθούν τα αναγκαία μέτρα από τις δύο χώρες, κατά κύριο λόγο να ικανοποιηθεί το αίτημα της Τουρκίας, για την έκδοση υπόπτων για τρομοκρατία.  

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο 14χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του στην Μάνδρα Αττικής. Υποστηρίζει ότι επρόκειτο για ατύχημα.  

Συνελήφθη και ο τέταρτος άνδρας για τον οποίο υπήρχε ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Πρόκειται για έναν 55χρονο, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση. Νωρίτερα είχαν συλληφθεί ένας 43χρονος , ένας 35χρονος και ένας 39χρονος.  

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, στον απόηχο της νίκης του Μπενιαμίν Νετανιάχου στις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαβεβαίωσε τον Μαχμούντ Αμπάς ότι η αμερικανική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. 

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Βαλένθια 83-82 για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.   

Στο τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε με 2-0 σετ τον Τόμι Πολ και αναμετράται το απόγευμα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για μια θέση στον τελικό του Paris Masters. 

Και ο καιρός

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν βαθμιαία στην Αττική και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα