back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία ΕVA προχώρησε νωρίτερα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με το 112 να στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους της Αττικής. Όπως τονίστηκε από τον Γενικό Γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων πιθανόν να χρειαστεί να αποσταλούν μηνύματα στους κατοίκους και άλλων περιοχών. Μέχρι στιγμής όπως ανέφερε δεν έχουν παρατηρηθεί πλημμυρικά φαινόμενα, ωστόσο συνέστησε προσοχή στους κατοίκους της χώρας και ιδιαίτερα εκείνων των περιοχών που βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Διευρυμένη σύσκεψη και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τις Αστυνομικές Αρχές να τεθούν, από τις επόμενες ώρες, σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμουν ουσιαστικά, με μέσα και έμψυχο δυναμικό, τον σχεδιασμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και να αντιμετωπιστούν τα όποια τυχόν προβλήματα ανακύψουν.

 

Η κακοκαιρία ΕΥΑ που εκτείνεται σε μήκος 900 χιλιομέτρων βρίσκεται πάνω από τα Ιόνια νησιά όπου αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ισχυρές βροχές με μεγάλο αριθμό κεραυνών. Λόγω των ισχυρών Νοτιάδων η ακτοπλοϊκή γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα εξυπηρετείται μόνο με κλειστού τύπου φέρυ μπόατ.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Κυριακή όλα τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας. Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου τα εμπορικά καταστήματα που θα άνοιγαν εκτάκτως αύριο, έχουν την επιλογή να ανοίξουν την επόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Σε απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές καθώς ο Περιφερειάρχης παρέμεινε για ώρες «εγκλωβισμένος» στο λιμάνι της Σμύρνης όπου οι Τούρκοι δεν του επέτρεπαν την είσοδο στη χώρα προκειμένου να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM). Ο κ. Τζιτζικώστας λίγο μετά την άφιξή του κρατήθηκε για 6 ώρες σε ένα γραφείο από τις Αρχές, οι οποίες τελικά δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα χωρίς να του εξηγήσουν το λόγο. Σκληρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών με την οποία καταδικάζει την απαράδεκτη και καταχρηστική, όπως την ονομάζει, κράτηση αλλά και την απαγόρευση εισόδου του κ. Τζιτζικώστα στη Σμύρνη και ζητάει εξηγήσεις.

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ,καθώς και της οπλοφορίας και οπλοκατοχής βρίσκεται ο δεκατετράχρονος ,ο οποίος την περασμένη Πέμπτη πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του στην περιοχή της Μάνδρας. Ο 14χρονος, που υποστηρίζει ότι κατά λάθος χτύπησε τον αδελφό του πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη το πρωί στην ανακρίτρια ανηλίκων. Μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση. Ο εισαγγελέας ο οποίος μελέτησε τη δικογραφία έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο πατέρας του ανήλικου για τον οποίο θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση.

Στην Κωνσταντινούπολη θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του B40, του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων, που έχει στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε τομείς πολιτισμού, βιώσιμης ανάπτυξης και καινοτομίας. Ενόψει της πρώτης συνόδου του Δικτύου, τον Ιανουάριο στην Αθήνα, ο δήμαρχος Αθηναίων έχει σήμερα προπαρασκευαστική συνάντηση με τον ομόλογό του της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Αύριο θα εγκαινιάσουν από κοινού, ένα νέο πάρκο, το οποίο θα λάβει τιμητικά το όνομα του B40.

Τρεις ακόμη σοροί ανδρών περισυνελέγησαν σήμερα από ιδιωτικό σκάφος στο στενό Καφηρέα στην Εύβοια, με αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων από τη βύθιση σκάφους με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή να ανέλθει στους 26. Πρόκειται για 15 άνδρες, 6 γυναίκες και 5 παιδιά

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν άνδρα ως ύποπτο για την μεγάλη πυρκαγιά που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύκτας σε νυκτερινό κέντρο στην πόλη Κοστρόμα από την οποία έχασαν τη ζωή τους 15 άτομα. Η φωτιά ξέσπασε απ’ ό,τι φαίνεται όταν ο μεθυσμένος άνδρας εκτόξευσε μια φωτοβολίδα στο εσωτερικό του νυχτερινού κέντρου, σύμφωνα με το TASS, που επικαλείται πηγές στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ,

Λαμία- Βόλος. 2-2

ΟΦΗ- Ιωνικός 0-0 στο 36’

Ατρόμητος – Άρης 0-0 στο 5’

Στις 21:00 ΠΑΟΚ- ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμετράται το απόγευμα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για μια θέση στον τελικό του Paris Masters.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες για αύριο στην Αττική Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα. Θερμοκρασία από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα