back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός στη Δυτική Ελλάδα, για την επέλαση της κακοκαιρίας EVA που σαρώνει με σφοδρές βροχοπτώσεις, θυελλώδεις νοτιάδες και καταιγισμό κεραυνών. Τα φαινόμενα θα ενισχυθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα κινηθούν ανατολικότερα, ενώ θα επηρεάσουν και το Λεκανοπέδιο. Σχετικό μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι των πληττόμενων περιοχών και της Αττικής, με την σύσταση να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Αναβάλλεται για την επόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου η λειτουργία των καταστημάτων στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Η ακτοπλοϊκή γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα εξυπηρετείται μόνο με κλειστού τύπου φέρυ μπόατ.

Άμεσες εξηγήσεις από την Άγκυρα ζητά το Υπουργείο Εξωτερικών για την ‘’Παράνομη και καταχρηστική’’ -όπως επισημαίνουν- απόφαση των τουρκικών αρχών να απαγορεύσουν στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα να αποβιβαστεί στο λιμάνι της Σμύρνης προκειμένου να προεδρεύσει στη 13η Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειαρχών. Από πλευράς τους οι τουρκικές τελωνειακές αρχές συνεχίζοντας τις προκλήσεις έκαναν λόγο για.. ‘’τεχνικό’’ πρόβλημα που προέκυψε λόγω της ομοιότητας του ονόματος του κ. Τζιτζικώστα, με άλλου προσώπου στο οποίο έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Τουρκία.

Για ‘’απαράδεκτη ενέργεια’’ έκανε λόγο με ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι ‘’μόνο μετά από παρέμβαση της ΕΕ οι τουρκικές αρχές ήραν την εις βάρος του απαγόρευση’’- ωστόσο όπως επισημαίνει ‘’εμμένει στην απόφασή του και επιστρέφει στην Ελλάδα’’.

Για αδιανόητη πρόκληση έκανε λόγο από την Κωνσταντινούπολη, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Ματαίωσε την επικείμενη επίσκεψη του στη Σμύρνη και την εκεί συμμετοχή του στην Ευρωμεσογειακή Συνέλευση. Έχοντας στο πλευρό του τον ομόλογό του, δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ο κ Μπακογιάννης δήλωσε: «Μου είναι πραγματικά αδιανόητο να καταλάβω πως μπορεί να απαγορεύεται η ελεύθερη είσοδος σε μία χώρα, ενός περιφερειάρχη, που μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει πρόεδρος της επιτροπής των περιφερειών της ΕΕ. Θέλω να πιστεύω πως θα δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις, αλλά και οι απαραίτητες συγγνώμες». Από πλευράς του ο Εκρέμ Ιμάμογλου δεσμεύτηκε, ότι αύριο το πρωί στη δημόσια εκδήλωση εγκαινίων ενός πάρκου αφιερωμένο στο δίκτυο B40, θα προβεί από κοινού με τον δήμαρχο Αθηναίων σε σχετική δήλωση. Νωρίτερα, μιλώντας στο Opentv ο κ. Ιμάμογλου δήλωσε ότι θα ενημερώσει την κοινή γνώμη και τις βαλκανικές πόλεις αύριο, αφού ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες του περιστατικού.

Νέα πολιτική αναταραχή με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας DOCUMENTO που μιλά για εκτεταμένες παρακολουθήσεις πολιτικών στελεχών, υπουργών και δημοσιογράφων με πρωθυπουργική εντολή.

‘’Ο εθνικός συκοφάντης ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες, που εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στην χώρα μας, προφανώς δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας’’ σχολίασε αναφερόμενος στον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Διερωτήθηκε ποιο σκοπό εξυπηρετεί, όταν αποδίδει -χωρίς το παραμικρό στοιχείο -φαιδρές κατηγορίες στον πρωθυπουργό.

‘’ Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους» σχολίασαν διπλωματικοί κύκλοι..

‘’Τι ισχυρίζεται ένας ένοχος πρωθυπουργός μικρή σημασία έχει.. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να προστατέψει την αξιοπρέπειά του και η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων’’ σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

‘’Για σκοτεινό και δυσώδες θεσμικό πλαίσιο που καταπατά κάθε έννοια απορρήτου των επικοινωνιών, αξιοποιείται για πολιτικά παιχνίδια και στρέφεται πρωτίστως κατά των λαϊκών δικαιωμάτων’’ έκανε λόγο το ΚΚΕ.

Ταυτοποιήθηκε, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή ο 47χρονος ασυνείδητος οδηγός, ο οποίος την Τετάρτη, παρέσυρε διερχόμενη γυναίκα την οποία εγκατέλειψε στο οδόστρωμα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων έλαβε ο 14χρονος, ο οποίος σκότωσε με καραμπίνα τον 17χρονο αδελφό του, στην περιοχή της Μάνδρας. Αντιμετωπίζει κατηγορία ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για κυνηγετικό ατύχημα. Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ο πατέρας, έως ότου ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ,

ΠΑΟΚ- ΠΑΣ Γιάννινα: 2 – 0 στο ημίχρονο

Τελικά: Λαμία- Βόλος. 2 – 2 ΟΦΗ- Ιωνικός 0 – 2

ΚΑΙ Ατρόμητος – Άρης 0 – 0

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε στα τρία σετ και στο τάι μπρέικ τον Στέφανο Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Παρισινού Μάστερς και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης. Αν και ο Έλληνας τενίστας, προηγήθηκε στο 3ο set, φτάνοντας δυο φορές, ένα game μακριά από την πρόκρισή του στον τελικό, ο Τζόκοβιτς ανέκαμψε και απέφυγε να γνωρίσει την 1η του ήττα μετά από 19 συνεχόμενες νίκες..

Και ο καιρός…

Ισχυρές βροχές, κατά τόπους έντονες καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι …19,3 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα