back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν με τον Μαχμούντ Αμπάς

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες Παρασκευή με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, στον απόηχο της νίκης του Μπενιαμίν Νετανιάχου στις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, ο Αμπάς ζήτησε εκ νέου από την αμερικανική κυβέρνηση να πιέσει το Ισραήλ προκειμένου «να σταματήσει τα εγκλήματά του κατά του παλαιστινιακού λαού», όπως «αποκλεισμοί, δολοφονίες, κατεδαφίσεις σπιτιών και ανέγερση οικισμών».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαβεβαίωσε τον Μαχμούντ Αμπάς ότι η αμερικανική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το WAFA.

Την Πέμπτη, ο Μπλίνκεν εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον απερχόμενο πρωθυπουργό του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ και «υπογράμμισε την ανάγκη όλες οι πλευρές να εργαστούν άμεσα για την αποκλιμάκωση», ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επαίνεσε το Ισραήλ για τις «ελεύθερες και αμερόληπτες εκλογές» και «επαναβεβαίωσε την ισχύ των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Ισραήλ».

Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη γνωρίζει την πιο αιματηρή περίοδο εδώ και χρόνια, την ώρα που στο Ισραήλ ετοιμάζεται να σχηματιστεί η πιο δεξιά κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας με πρωθυπουργό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος μαζί με τους ακροδεξιούς συμμάχους του κατάφερε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη πλειοψηφία στην Κνεσέτ έπειτα από την πέμπτη εκλογική αναμέτρηση σε τέσσερα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα