back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφγανιστάν: Τρεις νεκροί σε επίθεση στον βορρά

Διαβάστε επίσης

Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μέλος των Ταλιμπάν και δυο εργαζόμενους σε αλατωρυχείο στη βόρεια επαρχία Φαριάμπ, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος χθες Σάββατο.

Η επίθεση διαπράχθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε αλατωρυχείο στην περιφέρεια Αντχόι, διευκρίνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Σαμσουντίν Μουχαμαντί, επικεφαλής της διεύθυνσης πληροφοριών και πολιτισμού της επαρχίας.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια μέχρι στιγμής.

Μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία στο Αφγανιστάν, τον Αύγουστο του 2021, ιδρύθηκαν διάφορες αντιστασιακές οργανώσεις. Καμιά από αυτές δεν έχει καταγράψει ιδιαίτερες στρατιωτικές επιτυχίες έναντι των φονταμενταλιστών σουνιτών μέχρι σήμερα.

Στο μεταξύ, οι επιθέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας των Ταλιμπάν και αμάχων παραμένουν συχνές και πολύνεκρες.

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι, κυρίως ανήλικες μαθήτριες και φοιτήτριες, σκοτώθηκαν και άλλοι εκατό και πλέον τραυματίστηκαν στην επίθεση εναντίον εκπαιδευτικής εγκατάστασης σε συνοικία της πρωτεύουσας Καμπούλ όπου ζουν σιίτες και μέλη της μειονότητας των Χαζάρων την 30ή Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα