back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ακυρώθηκε λόγω καιρού η συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη 12χρονη στα Σεπόλια

Διαβάστε επίσης

Ακυρώθηκε λόγω της κακοκαιρίας η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης που καλούσε Η “Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακ. Πλάτωνα- Σεπολίων” σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης.

Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι φεμινιστικών οργανώσεων. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην επιχείρηση συγκάλυψης και ατιμωρησίας, των υπευθύνων αυτής της υπόθεσης τονίζοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να σταθούν ως ανάχωμα στο σύστημα εκμετάλλευσης, φτωχοποίησης, έκφυλης κακοποίησης και βίας.

«Απαιτούμε Ασφαλείς δομές για τα παιδιά θύματα κακοποίησης έμφυλης βίας, οικονομική και ψυχολογική στήριξη με δημόσια μέριμνα ανέφεραν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές και αναφέρθηκαν στις ήδη υπάρχουσες δομές όπως αυτή που υπάρχει και λειτουργεί στην Κύπρο το Σπίτι του παιδιού όπου στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό και δεν χρειάζεται το παιδί θύμα κακοποίησης να υποστεί πολλαπλές φορές το μαρτύριο των αλλεπάλληλων καταθέσεων μέσα από μια καλά διαμορφωμένη δομή υποστήριξης με ειδικευμένους ψυχολόγους αστυνομικούς και κοινωνικούς λειτουργούς.

Η δομή αυτή «το σπίτι του παιδιού» υποστήριξαν ότι ξεκίνησε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ αλλά παρέμεινε τελικά στο «σελοφάν» όπως χαρακτηριστικά ανάφεραν και στη συνέχεια με την αλλαγή της κυβέρνησης η λειτουργία της πάγωσε και δεν προχώρησε ποτέ πρακτικά. Το αποτέλεσμα της μη λειτουργείας ανάλογων δομών ανέφεραν οι ομιλητές όχι μόνο δε βοηθά το κακοποιημένο παιδί αλλά αντίθετα το οδηγεί σε μια σειρά από ψυχολογικά προβλήματα αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν κατά μέσο όρο ένα κακοποιημένο παιδί είναι αναγκασμένο να περάσει τη δοκιμασία της ανακριτικής διαδικασίας τουλάχιστον 10 φορές.

Παράλληλα ζήτησαν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης που εξελίσσεται σε κύκλωμα μαστροπείας και παιδικής πορνείας και που έχει βαθιές ρίζες σε σειρά ατόμων υπεράνω υποψίας και η μαφία σε συνεργασία με θεσμικούς παράγοντες και τις διασυνδέσεις που είχε δημιουργήσει στην περιοχή, το κύκλωμα παιδοβιασμών με πολιτικούς, επιχειρηματικούς, εκκλησιαστικούς παράγοντες, την αστυνομία, τοπικούς δημοτικούς και περιφερειακούς παράγοντες.

Τέλος ανέφεραν ότι θα πρέπει να αφεθεί η μητέρα της 12χρονης ελεύθερη γιατί κρατείται χωρίς κανέναν στοιχείο και κατήγγειλαν ότι όλα γίνονται με βάση τα όσα διαρρέουν τεχνηέντως οι αρχές και ορισμένα ΜΜΕ τα χρησιμοποιούν για την τηλεθέαση και την συγκάλυψη των υπευθύνων.

Σπύρος Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα