back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χτυπάει την Αττική με ισχυρή βροχόπτωση και αστραπές η κακοκαιρία «Eva»

Διαβάστε επίσης

Με έντονα φαινόμενα στην περιοχή της Αττικής έκανε την εμφάνισή της λίγο μετά τα μεσάνυχτα η κακοκαιρία «Eva»

Αρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς σε όλη την Αθήνα και στο σύνολο του νομού, με αστραπές και βροντές.

Εν τω μεταξύ, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από αργά το βράδυ (5/11) έως και το απόγευμα της Κυριακής (6/11), στην περιοχή τους.

Επιπλέον, το μήνυμα καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από αργά το βράδυ του Σαββάτου 5/11/2022 ως απόγευμα της Κυριακής 6/11/2022 στην περιοχή σας.

Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena ». Έντονη κακοκαιρία σήμερα και αύριο – Κλειστά την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα

Σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενόψει της κακοκαιρίας

Διευρυμένη σύσκεψη για την λήψη μέτρων αντιμετώπισης της επερχόμενης κακοκαιρίας, πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και με την παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα. Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Εύβοιας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τις Αστυνομικές Αρχές να τεθούν, από τις επόμενες ώρες, σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμουν ουσιαστικά, με μέσα και έμψυχο δυναμικό, τον σχεδιασμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και να αντιμετωπιστούν τα όποια τυχόν προβλήματα ανακύψουν.

Για το σκοπό αυτό, ενισχυμένα κλιμάκια της τροχαίας θα επιτηρούν στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε ετοιμότητα θα τεθούν και τα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα της Επικράτειας, ευρισκόμενα σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αρχές της χώρας.

Newsroom – ΑΠΕ-ΜΠΕ ακι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα