back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Προς τα ανατολικά και νότια της χώρας μετακινείται το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα με καταρρακτώδεις βροχές, ισχυρούς ανέμους και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Στην Αττική, η Εύα έκανε αισθητή την παρουσία της στη μία τα ξημερώματα με καταρρακτώδη βροχή. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί 13 κλήσεις για κοπές δέντρων εκ των οποίων οι 3 στο κέντρο της Αθήνας. Οι υπόλοιπες σε Καλλιθέα, Σαλαμίνα, Κορωπί και Νίκαια. Κεραυνός που έπεσε σε δέντρο στο Χαϊδάρι προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε πριν επεκταθεί σε παρακείμενη πολυκατοικία. Αυτή την ώρα τα φαινόμενα βρίσκονται σε σχετική ύφεση, ωστόσο εκτιμάται ότι θα ενταθούν και πάλι. Ήδη από χθες έχει σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αττικής που τους καλεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Ανάλογο μήνυμα έχει σταλεί στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Εύβοιας.

Στην υπόλοιπη χώρα, η κακοκαιρία προκάλεσε υδροστρόβιλο στην Ηγουμενίτσα, ενώ στην Κέρκυρα λόγω των ισχυρών ανέμων, θαλαμηγός παρασύρθηκε και προσάραξε στο Λιμάνι. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται σήμερα να πλήξουν τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Αναβάλλεται λόγω της κακοκαιρίας για την ερχόμενη Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, η λειτουργία των καταστημάτων, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Άμεσες εξηγήσεις από την Άγκυρα ζητά το Υπουργείο Εξωτερικών για την ‘’παράνομη και καταχρηστική’’ όπως τη χαρακτηρίζει κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη. Ο κ. Τζιτζικώστας είχε μεταβεί ακτοπλοϊκώς στη Σμύρνη προκειμένου να συμμετάσχει υπό την ιδιότητα του αντιπροέδρου, στη 13η Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειαρχών. Οι τουρκικές τελωνειακές αρχές έκαναν λόγο για τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε λόγω της ομοιότητας του ονόματος του κ Τζιτζικώστα, με άλλου προσώπου στο οποίο έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Τουρκία. Για ‘’απαράδεκτη ενέργεια’’ έκανε λόγο με ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι ‘’μόνο μετά από παρέμβαση της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, οι τουρκικές αρχές ήραν την απαγόρευση’’- ωστόσο όπως επισημαίνει ‘’εμμένει στην απόφασή του και επιστρέφει στην Ελλάδα’’.

Σοβαρό χαρακτήρισε το συμβάν ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και δεσμεύτηκε ότι αφού δει τις λεπτομέρειες, σήμερα θα ενημερώσει την κοινή γνώμη. Την καταδίκη του εξέφρασε και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ακύρωσε και τη σημερινή επίσκεψή του στη Σμύρνη, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει στην ίδια διοργάνωση με τον κ. Τζιτζικώστα.

Νέα πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας DOCUMENTO το οποία μιλά για εκτεταμένες παρακολουθήσεις πολιτικών στελεχών, υπουργών και δημοσιογράφων, κατόπιν πρωθυπουργικής εντολής. Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζει ότι τα όσα αναφέρονται «στην εφημερίδα του κ.Βαξεβανη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά» από τη Δικαιοσύνη, παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος. Επιπλέον ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι «πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία», χαρακτηρίζει τον κ.Βαξεβάνη «εθνικό συκοφάντη» και «παραμυθά» και διερωτάται ποιος είναι ο σκοπός του, ενώ προσθέτει ότι ο κ. Βαξεβάνης «εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στη χώρα μας» και δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας.

“Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών” σχολίασαν διπλωματικοί κύκλοι καθώς και το όνομα του κ. Δένδια περιλαμβάνεται στον κατάλογο των παρακολουθήσεων. “Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους” σχολίασαν οι ίδιοι διπλωματικοί κύκλοι..

“Τι ισχυρίζεται ένας ένοχος πρωθυπουργός μικρή σημασία έχει. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να προστατέψει την αξιοπρέπειά του και η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων’’ σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συμμορία που λήστευε συστηματικά, κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες που κινούνταν πεζές σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Συνελήφθησαν, δύο άτομα, ηλικίας 19 και 47 ετών, για σύσταση συμμορίας και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις ληστειών. Η έρευνα συνεχίζεται.

Και ο καιρός

Ισχυρές βροχές, κατά τόπους καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα